בעלי העסקים ברחוב סוקולוב בחולון קורסים בגלל העבודות על הרכבת הקלה, ודורשים כי גם להם תיפתח קרן סיוע, כפי שקיבלו בעלי עסקים בתל אביב. חבר מועצת העיר ניסן זכריה פנה לעירייה בדרישה לקדם את המהלך.
בשבוע שעבר הובאה ב"מיינט חולון" זעקתם של בעלי העסקים ברחוב סוקולוב, שקורסים תחת העבודות על הרכבת הקלה. חנויות ותיקות כמו "לחם תושיה", "קול אור" ו"כלבו התאומות" נסגרו, ומי שנותר נאלץ להתמודד עם הפסדים עצומים.
גם בעירייה וגם בנת"ע התעקשו כי הם פועלים ללא הפסקה כדי לנסות לסייע לבעלי העסקים ולהקל עליהם, אך בעלי העסקים הטילו בכך ספק, וכעת מתברר שאכן קיימת אפשרות נוספת לסיוע, אך איש לא טורח לממש אותה.
בשנת 2018 הקימו עיריית תל אביב ומשרד האוצר קרן שמטרתה לסייע לעסקים שנפגעו מעבודות הרכבת הקלה.
גם בחולון נעשתה פנייה לעירייה בבקשה לפעול בנושא. למעשה, כבר בספטמבר 2022 פנה חבר מועצת העיר והמועמד לראשות העירייה ניסן זכריה, ושאל את העירייה האם ניתן תקציב לקרן ממשרד האוצר או ממשרד התחבורה, והאם בוצעה פנייה בעניין לגורמים הרלוונטיים.
קראו גם:
מאז לא נפתחה הקרן, וכפי שעולה מהמצב בשטח, עסקים רבים לא יחזיקו מעמד עד לסיום העבודות על הרכבת הקלה.
"אני לא מכיר את הנושא, אף פעם לא פנו אליי או הציעו לי לקחת בזה חלק", אומר בעל עסק ברחוב. "מבחינתי כל סיוע מבורך. כל עוד הם לא ידרשו מידע עסקי פרטי, אנחנו נשתף פעולה. הרי זה מה שביקשנו מההתחלה ‑ סיוע ותמיכה כדי לשרוד את החודשים האלה. ביום שהרכבת תתחיל לפעול אנחנו נסתדר לבד, כמו שהסתדרנו עד עכשיו. חבל שאת המעט שעוד אפשר להציל לא מנסים להושיע".
מעיריית חולון נמסר: "הקרן שהוקמה בתל אביב נועדה לפיצוי רק לעסקים הנמצאים בקרבת החפירה התת‑קרקעית, ובחולון אין כאלה. למיטב ידיעתנו, גם קרן זו אינה מפצה את העסקים ומעטים זוכים לקבל פיצוי כלשהו. בשבוע שעבר נערך דיון בוועדת הפנים של הכנסת בנושא שבה השתתף גם ראש עיריית חולון מוטי ששון, שהתייחס למצוקותיהם של התושבים ושל הסוחרים לאורך תוואי העבודות והדגיש את הצורך במציאת פתרון לכלל העסקים בגוש הדן שנפגעים מעבודות הרכבת הקלה".