הבחירות ברשויות המקומיות מתקרבות, ובקרוב תידרשו לצאת, להצביע ולהכריע מי יוביל את חולון בחמש השנים הקרובות. לראש העיר ולחברי המועצה יש השפעה רבה על התשתיות המקומיות, על החינוך, התברואה ואיכות החיים היומיומיות שלנו - לכן חשוב לצאת ולהצביע! לפני שיוצאים מהבית, הכנו לכם מדריך מלא עם כל התשובות לכל השאלות, לכם נשאר רק החלק החשוב - להחליט למי תיתנו את הקול שלכם.

מתי הבחירות לרשויות המקומיות?


הבחירות לרשויות המקומיות בישראל צפויות להיערך ביום שלישי, ה-27 בפברואר 2024. במידה ואף אחד מהמועמדים לראשות העיר בחולון לא יעבור את רף ה-40 אחוז מהקולות יתקיים שבועיים לאחר מכן, ביום שלישי, 14 בנובמבר 2023, א' בכסלו ה'תשפ"ד, סיבוב שני לבחירה בין שני המועמדים שצברו את מירב הקולות בסיבוב הראשון.

5 צפייה בגלריה
המתמודדים לראשות העיר בחולון
המתמודדים לראשות העיר בחולון
המתמודדים לראשות העיר בחולון. אחד כבר הסיר את מועמדות
(צילומים: ראובן קופיצ'ינסקי, רמי זרנגר, לינה מיארה, כדיה לוי)

מי המועמדים לראשות העיר בחולון?


בחולון יש חמישה מתמודדים ומתמודדת אחת המתמודדים לתפקיד ראש או ראשת העירייה: ניסן זכריה, מורן ישראל, ענת כינורי, שי קינן, מוטי ששון וקרן גונן.

מתי היו הבחירות האחרונות?


הבחירות האחרונות בחולון התקיימו ב-2018. ראש העיר הנבחר היה מוטי ששון.

כמה חברי מועצה יש בחולון?


במועצת העירייה יש 27 חברים. מספר חברי המועצה תלוי במספרם של בעלי זכות הבחירה בעיר.

איזה רשימות יתמודדו למועצה בחולון בבחירות 2024?


בבחירות הקרובות בחולון יתמודדו 16 רשימות למועצת העיר:
  1. מטרה
  2. חוזה חדש חולון
  3. חולון חופשית מכניסים מרץ לעירייה
  4. טוב לחולון
  5. התאחדות הספרדים שומרי תורה
  6. תקווה חדשה בראשות מיכאל סיטובסקי
  7. חולון 1
  8. קרן אור לחולון
  9. צעירים פלוס בראשות מורן ישראל
  10. יש עתיד בחולון בראשות אילן גזית
  11. אמת בראשות מוטי ששון
  12. חולון מתחדשת בראשות שי קינן
  13. יחד-בונים עיר בטוחה וחכמה
  14. מחל הליכוד
  15. חולון ביתנו-בראשות יורי לויטן
  16. הציונות הדתית בראשות אורנה שמעונה

5 צפייה בגלריה
בניין עיריית חולון
בניין עיריית חולון
עיריית חולון. מי יהיו חברי המועצה?
(צילום: קובי קואנקס)

כמה בעלי זכות בחירה יש בחולון?


בעיר חולון יש 212,889 תושבים (נכון לפברואר 2024), מתוכם 165,189 בעלי זכות בחירה.


איפה מצביעים לרשות המקומית?


הודעה לבוחר נשלחת לכל בעלי זכות הבחירה בישראל לא יאוחר מהיום ה-21 שלפני יום הבחירות, לכתובת המעודכנת בפנקס הבוחרים. בהודעה מופיעים שם הבוחר, כתובתו ופרטי הקלפי שבה יצביע: כתובתה, מיקומה והאם היא נגישה לאנשים המוגבלים בניידות.נכון להיום ישנם 278 קלפיות שיפעלו ב-69 מרכזים ברחבי העיר.
לרשימת הקלפיות בחולון לחצו כאן

האם יום הבחירות הוא שבתון?


כן. יום הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות ייחשב יום שבתון. הזכאות ליום השבתון כוללת עובדים שרשומים בפנקס הבוחרים, גם אם מקום עבודתם הוא ברשות/מועצה שלא חל בה יום השבתון. עובד שזכאי ליום השבתון אינו מחויב לעבוד ביום הבחירות, ולא ינוכה לו על כך יום חופש. עובד שזכאי ליום השבתון ועבד אצל המעסיק לפחות 14 ימים רצופים לפני יום הבחירות זכאי לשכרו הרגיל עבור יום הבחירות, למרות שנעדר מעבודתו ביום זה הוראות אלה חלות הן על עובד חודשי, והן על עובדים שעתיים או יומיים.

5 צפייה בגלריה
קלפי
קלפי
קלפיות יפוזרו במרכזים ברחבי העיר
(צילום: יואב דודקביץ')

מאיזה גיל אפשר להצביע לראשות העיר?


הזכות להשתתף בבחירות נתונה לכל אזרח ישראל או תושב קבע אשר ביום הבחירות מלאו לו 17 שנים לפחות, דהיינו מי שנולד עד ליום 31 באוקטובר 2006 (ט' בחשוון ה'תשס"ז) ועד בכלל. זאת בניגוד לבחירות לכנסת, בהן נתונה הזכות רק לאזרחים ורק מגיל 18 שנים. כל אדם רשאי להשתתף בבחירות ברשות מקומית אחת בלבד, בה יהיה רשום 40 ימים לפני הבחירות, ביום 21 בספטמבר 2023, אולם מי שיהיה רשום בתקופת 18 החודשים שקדמו לבחירות, ברשות מקומית אחרת שבה התקיימו בחירות בתקופה זו, אינו יכול להשתתף בבחירות.

מי יכול להצביע לראש העיר?


כל מי שפרטיו וכתובתו (גם אם שם היישוב בלבד) רשומים בפנקס הבוחרים של רשות מקומית, זכאי להצביע בבחירות המקומיות של אותה רשות. כדי להיכלל בפנקס הבוחרים של רשות מקומית מסוימת, יש להיות רשומים בכתובת המצויה בתחומי אותה רשות. יש לוודא כי הכתובת במרשם האוכלוסין מעודכנת עד היום ה-40 לפני הבחירות. מי שנדרש לעדכן את כתובת המגורים, יוכל למצוא מידע על אופן העדכון באתר רשות האוכלוסין וההגירה.

מה שעות ההצבעה בבחירות המקומיות?


הקלפיות תפתחנה להצבעה ביום הבחירות מ-7:00 בבוקר עד 22:00 בלילה. מי שהגיע לקלפי בשעות ההצבעה יהיה זכאי להצביע גם אם הצבעתו התעכבה עד אחרי סיום שעות ההצבעה. הקלפי תיסגר לפני שעת הסגירה שנקבעה אם כל מי שזכאים להצביע בה הצביעו.

5 צפייה בגלריה
(יוצאים להצביע | צילום: קובי קואנקס)

איך בוחרים?


לראשות העיר בוחרים באמצעות הפתק הצהוב. באמצעות הפתק הלבן בוחרים את הרשימה המועדפת עליכם למועצת העירייה.

מה צריך להביא לקלפי?


ביום הבחירות יש להגיע לקלפי שכתובתה רשומה בהודעה לבוחר. רצוי להגיע עם ההודעה לבוחר כדי לסייע לוועדת הקלפי באיתור שם הבוחר, אך זו אינה חובה.
יש להזדהות בפני מזכיר ועדת הקלפי באמצעות אחד מהמסמכים הבאים: תעודת זהות נושאת תמונה של הבוחר, שהוצאה על ידי משרד הפנים (ספח בלבד של תעודת הזהות אינו מספיק ואין חובה לבוא עימו). דרכון ישראלי בתוקף, הנושא את תמונתו של הבוחר. רישיון נהיגה ישראלי בתוקף, הנושא את תמונתו של הבוחר, שניתן לפי פקודת התעבורה.
מי שאינו אזרח ישראל ושמו מופיע ברשימת הבוחרים, יזדהה בפני ועדת הקלפי בתעודת זהות שעטיפתה כתומה. אם שמו מופיע ברשימת הבוחרים, יוכל להצביע גם במקרה ופג תוקף רישיון ישיבתו בישראל.
נשים מוסלמיות או דרוזיות, שמסיבות דתיות אינן מציגות תצלום בתעודת הזהות שלהן, יורשו להצביע, אם במקום שבו אמור להופיע תצלומן בתעודת הזהות, הוטבעה החותמת "בהיתר שר הפנים".

קראו גם:

לאחר זיהוי הבוחר, יושאר מסמך ההזדהות אצל יו"ר הוועדה עד לתום הליך הבחירה. כל בוחר מקבל שתי מעטפות הצבעה חתומות כדין - מעטפה לבנה ומעטפה צהובה. מאחורי הפרגוד בתא ההצבעה יש להכניס פתק הצבעה לבן עם הרשימה שאותה בוחרים למועצה - לתוך מעטפת ההצבעה הלבנה, ופתק הצבעה צהוב עם המועמד שאותו בוחרים לראש הרשות - לתוך מעטפת ההצבעה הצהובה.
אם חסרים בתא ההצבעה פתקים עם שמות, ניתן להשתמש בפתקים ריקים המצויים בסוף מדף הפתקים: על פתק ריק לבן יש לרשום, בכתב יד, את אות/אותיות הרשימה למועצת הרשות, או אות/אותיות עם הכינוי. על פתק ריק צהוב יש לרשום, בכתב יד, את שמו הפרטי ושם משפחתו של המועמד לראש הרשות.
לאחר הכנסת פתקי ההצבעה למעטפות, יש לוודא שהם אינם בולטים מחוץ למעטפה (אין חובה להדביק את מעטפת ההצבעה). משלשלים את המעטפות לתיבת הקלפי, לעיני ועדת הקלפי. אין לשלשל פתק הצבעה ללא מעטפת הצבעה.

כל כמה זמן יש בחירות לראשות העיר?


הבחירות לראשות העיר ולמועצה מתקיימות כל חמש שנים.

5 צפייה בגלריה
הבחירות מתקרבות
הבחירות מתקרבות
הבחירות מתקרבות
(צילום: קובי קואנקס)

איך מבררים פרטים על הבחירות לרשות המקומית?


כל אדם רשאי לפנות בכתב או בטלפון למשרד הפנים ולברר את הפרטים הבאים: האם הוא או בני משפחתו נכללים בפנקס הבוחרים, מה מקום הקלפי שבה הוא רשום, האם הקלפי נגישה לאנשים מוגבלים בניידות ועוד. ניתן להתקשר למרכז המידע שיופעל לשם כך בטלפון 1800-222-290.
לצורך זיהוי הפונה יש להקיש את מספר תעודת הזהות ולאחר מכן את התאריך שבו הונפקה התעודה (התאריך מצוין על גבי תעודת הזהות).
אם הקלפי שרשומים אליה לא נגישה לאנשים המוגבלים בניידות, ניתן לברר היכן ישנה קלפי נגישה באזור המגורים וכיצד ניתן להצביע בה ביום הבחירות (לרשימת הקלפיות המעודכנת, ראו באתר משרד הפנים). ישנה גם אפשרות לבדוק את הזכאות להצבעה ומיקום הקלפי באתר השירותים והמידע הממשלתי. יש להקליד את מספר הזהות (9 ספרות) ותאריך הנפקת תעודת הזהות. כמו כן יש ללחוץ על אימות ה- captcha (לסמן "I'm not a robot"). ניתן לפנות למשרד הפנים באופן מקוון באמצעות טופס פניות הציבור.
פורסם לראשונה: 14:43, 12.07.23