שי ארווס היה לוחם בגדוד צבר בגבעתי מחלקת חוד. הוא נפל באסון הנמ"ר בקרב בעזה, ב- 31 באוקטובר 2023. בן 20 במותו. שי ז"ל הותיר אחריו את הוריו זהבה ורפאל ארווס, וארבעה אחים: חן, אור, רן וטל, וגם חלום גדול: ללמוד אפייה וקונדיטוריה. כעת, שנה למותו, הפכה העוגה האהובה עליו לכוכבת בתפריט של רשת בתי הקפה "ביסקוטי".
שי אוורס ז"ל נכנס לרצועת בימים הראשונים של המלחמה, עם תחילת התמרון הקרקעי. הוא נכנס ראשון עם 10 מחבריו עם נמר של גבעתי והם נלחמו בקרבות עזים ביותר. שי וכל חבריו הגיבורים נהרגו מטיל נ"ט שפגע בנמ"ר.
קראו גם:
במלאת שנה למותו של שי, משפחת ארווס יצרה בשיתוף עם קונדיטוריית ביסקוטי את "עוגת הקרמבו של שי" - עוגה לזכרו של שי ארווס, מאחר שהיה קונדיטור חובב, וזו הייתה מן העוגות האהובות עליו.
"כבר מילדות נמשך שי למטבח ובפרט לאפייה", מספרת אמו זהבה, ומסבירה כיצד נהג לצפות בה עוגות לשבת ועם הזמן החל לעזור לה. "עם השנים אהבתו לתחום גדלה והוא נרשם לקורס אפייה וקונדיטוריה אותו סיים בהצטיינות. שי אף הקים ותחזק עמוד אינסטגרם ייעודי לעוגות שנהג לאפות. חלומו הגדול, אותו הביע בסרטון שהקליט, היה להיות קונדיטור מצליח".
מתוך רצון להנציח את שי ולהגשים את חלומו, משפחת ארווס חברה לקונדיטוריית ביסקוטי (כיום לרשת ישנם שבעה סניפים). סיפורו של שי נגע לליבו של אמיר פורת, הבעלים של הקונדיטוריה, ויחדיו עם הקונדיטורים רוסלה יונה ויוחנן שניאור פיתחו את "עוגת הקרמבו של שי".
"עוגת הקרמבו היא העוגה שהכי מזוהה עם שי", מספרת אמו, "זו עוגה שהכין בתחילת דרכו, הייתה האהובה עליו מכולן, ומאז הכין אותה למי שרצה ובפרט בימי הולדת משפחתיים, תוך שהוא משדרג אותה מפעם לפעם".
בקונדיטוריה לקחו את העוגה, המבוססת על הקינוח הנוסטלגי המפורסם, ויצרו לה פרשנות עכשווית ועשירה עם בסיס שורטברד (בצק פריך חמאתי), קרמים של מוקה שוקולד לבן ופטיסייר וניל, זילופי מרנג קרמבו וציפוי גנאש שוקולד חלב קריספי.
אמו של שי מוסיפה: "קונדיטוריה הייתה מרכז חייו של שי. רצינו להנציח את זכרו ומורשתו של בדרך שידענו שהייתה משמחת אותו, ולכן היה זה טבעי לחבור לקונדיטוריה כדי ליצור לזכרו את העוגה שהייתה כל כך אהובה עליו".
אמיר פורת: "עם כל הנתינה שלנו מתחילת המלחמה, זו היוזמה שהכי מרגשת אותי ומחממת את ליבי. אני בטוח שהעוגה הזו תהפוך לאחת מעוגות הדגל שלנו ותהיה חלק מהקולקציה לעוד שנים רבות, וזכרו של שי יהיה חלק מאיתנו".
המתכון לעוגת הקרמבו של שי ארווס ז"ל
מצרכים לבלילה:
- כוס שמנת מתוקה חלבי או פרווה
- כוס שוקולית
- כוס סוכר
- כוס שמן
- סוכר וניל
- כוס קמח תופח
- 4 ביצים
מצרכים לקרם:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- חבילה אינסטנט פודינג וניל
- כוס חלב
- חצי כוס מים חמים
מצרכים לציפוי:
- מיכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר או חלב
אופן הכנת העוגה:
לחמם תנור על 180 מעלות
לערבב את כל המצרכים יחד
לאפות את העוגה, ולבדוק עם קיסם שהיא מוכנה
לקרר את העוגה.
אופן הכנת הקרם:
לערבב במיקסר את המצרכים עד קבלת מרקם קשיח
לשפוך חצי כוס מים חמים על העוגה
להמתין מספר דקות ולאחר מכן למרוח מעל העוגה את הקרם.
הכנת הציפוי:
להמיס במיקרו במשך 1:30 את השמנת והשוקולד, לערבב יחד.
לשפוך על העוגה.