שי ארווס היה לוחם בגדוד צבר בגבעתי מחלקת חוד. הוא נפל באסון הנמ"ר בקרב בעזה, ב- 31 באוקטובר 2023. בן 20 במותו. שי ז"ל הותיר אחריו את הוריו זהבה ורפאל ארווס, וארבעה אחים: חן, אור, רן וטל, וגם חלום גדול: ללמוד אפייה וקונדיטוריה. כעת, שנה למותו, הפכה העוגה האהובה עליו לסמל להנצחתו.
2 צפייה בגלריה
שי ארווס ז"ל
שי ארווס ז"ל
שי ארווס ז"ל
(צילום: דובר צה"ל)

שי אוורס ז"ל נכנס לרצועת בימים הראשונים של המלחמה, עם תחילת התמרון הקרקעי. הוא נכנס ראשון עם 10 מחבריו עם נמר של גבעתי והם נלחמו בקרבות עזים ביותר. שי וכל חבריו הגיבורים נהרגו מטיל נ"ט שפגע בנמ"ר.

קראו גם:

במלאת שנה למותו של שי, משפחת ארווס מציגה את "עוגת הקרמבו של שי" - עוגה לזכרו של שי ארווס, מאחר שהיה קונדיטור חובב, וזו הייתה מן העוגות האהובות עליו.
"כבר מילדות נמשך שי למטבח ובפרט לאפייה", מספרת אמו זהבה, ומסבירה כיצד נהג לצפות בה עוגות לשבת ועם הזמן החל לעזור לה. "עם השנים אהבתו לתחום גדלה והוא נרשם לקורס אפייה וקונדיטוריה אותו סיים בהצטיינות. שי אף הקים ותחזק עמוד אינסטגרם ייעודי לעוגות שנהג לאפות. חלומו הגדול, אותו הביע בסרטון שהקליט, היה להיות קונדיטור מצליח".

עוגת הקרמבו של שי ארווס ז"ל
(צילום: באדיבות המשפחה)


מתוך רצון להנציח את שי ולהגשים את חלומו, פרסמה המשפחה את המתכון לעוגה שהכי אהב "עוגת הקרמבו של שי".
"עוגת הקרמבו היא העוגה שהכי מזוהה עם שי", מספרת אמו, "זו עוגה שהכין בתחילת דרכו, הייתה האהובה עליו מכולן, ומאז הכין אותה למי שרצה ובפרט בימי הולדת משפחתיים, תוך שהוא משדרג אותה מפעם לפעם".
אמו של שי מוסיפה: "קונדיטוריה הייתה מרכז חייו של שי. רצינו להנציח את זכרו ומורשתו של בדרך שידענו שהייתה משמחת אותו, ולכן היה זה טבעי להנציח את זכרו בעוגה שהייתה כל כך אהובה עליו".

המתכון לעוגת הקרמבו של שי ארווס ז"ל


מצרכים לבלילה:
  • כוס שמנת מתוקה חלבי או פרווה
  • כוס שוקולית
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • סוכר וניל
  • כוס קמח תופח
  • 4 ביצים
מצרכים לקרם:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב
  • חצי כוס מים חמים
מצרכים לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב

2 צפייה בגלריה
עוגת הקרמבו המקורית של שי ארווס ז"ל
עוגת הקרמבו המקורית של שי ארווס ז"ל
עוגת הקרמבו המקורית של שי ארווס ז"ל
(צילום: באדיבות המשפחה )

אופן הכנת העוגה:
לחמם תנור על 180 מעלות
לערבב את כל המצרכים יחד
לאפות את העוגה, ולבדוק עם קיסם שהיא מוכנה
לקרר את העוגה.
אופן הכנת הקרם:
לערבב במיקסר את המצרכים עד קבלת מרקם קשיח
לשפוך חצי כוס מים חמים על העוגה
להמתין מספר דקות ולאחר מכן למרוח מעל העוגה את הקרם.
הכנת הציפוי:
להמיס במיקרו במשך 1:30 את השמנת והשוקולד, לערבב יחד.
לשפוך על העוגה.
פורסם לראשונה: 07:06, 20.11.24