כאמא לילדים לא האמנתי שיש עוד דגנים בעולם מלבד אורז ופסטה עד שפגשתי את היצור המופלא הזה - דוחן.
אמנם יש לו רזומה של מזון לציפורים ושם לא יותר מדי אטרקטיבי, אבל אצלנו בבית הוא הפך לחומר גלם מרכזי בשנה האחרונה, שלא לומר תחליף לקוסקוס.
הבישול שלו זריז, הוא מתאים למגוון מתכונים והוא מאוד גמיש עם טעמים.
1 צפייה בגלריה
סלט דוחן. צילום: תום בעבור
סלט דוחן. צילום: תום בעבור
סלט דוחן. צילום: תום בעבור
והפעם -
סלט דוחן מרענן עם קישואים צלויים
חצי כוס דוחן - להשרות במים לשעה
5 קישואים
2 בצלים
חצי צרור פטרוזיליה
מיץ מלימון אחד
שמן זית
מלח, פלפל
ההכנה: את הדוחן מסננים, מעבירים לסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.
בינתיים חותכים את הבצלים והקישואים לקוביות, משמנים היטב, משטחים על גבי תבנית וצולים בתנור על חום גבוה כחצי שעה.
כשהירקות צלויים היטב מעבירים לקערה ומצרפים את הדוחן. קוצצים דק פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה.
מתבלים בקורט פלפל, 1/2 כפית מלח ומיץ לימון לפי הטעם. מערבבים טוב, טועמים ומוסיפים כף או 2 של שמן זית. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
משחקת בסירים – בישול ביתי בריא
תום מטבח משמח – סדנאות בישול בריא