חולון לא נחשבת לעיר של דירות יוקרה או וילות מפוארות, כמו הרצליה פיתוח או שכונות מסוימות בעיר השכנה ראשון לציון, אבל גם אצלנו נראה שקיים שוק של דירות יוקרה לעשירים בלבד. כך למשל, הקוטג' הזה שמוצע למכירה ברחוב נורית בחולון.
קראו גם:
הבית ממוקם בשכונת קרית אילון (ח' 300), הוא משקיף על גן סיפור, ובעליו דורשים עבורו שמונה מיליון שקלים. סכום גבוה בהרבה מרוב הנכסים שעומדים בימים אלה למכירה בחולון, אם לא היקר מכולם.
מה כולל הנכס? הוא נמצא על שטח מגרש שגודלו 270 מ"ר, ועליו בנוי 300 מ"ר של קוטג' בארבעה מפלסים - כולל מרתף גדול, ארבעה חדרי שינה, הכוללים שתי יחידות מאסטר ומרפסות. בעל הבית מציין כי ניתן להפוך את המרתף ליחידות דיור נפרדת או לסירוגין להוסיף חדרי שינה. לקוטג' יש חניה בטאבו (לא מובן מאליו לאור מצוקת החנייה בחולון), "הוא מסודר ויפה ויושב על פארק במיקום מעולה ונדיר".
הבית אכן משקיף על הגינה הקטנה מבין השתיים של גן סיפור. מהמרפסת ניתן לצפות בסיפורו של "המפוזר מכפר אז"ר".
משה ארביב, מתווך בחברת "בריזה נכסים" ותושב חולון בעצמו, מנסה לסייע לבעל הבית במכירת הנכס: "זה סכום דמיוני למכירת בית באזור זה בחולון, ובכל העיר בכלל".
זה סכום ריאלי לבית בחולון?
"היום בתים פרטיים בני עד עשר שנים ובשכונות יוקרתיות יותר בחולון, כמו בקרית רבין, ח-300 או אפילו ח-700 יכולים להימכר עד מקסימום של 6-6.5 מיליון שקלים. בטח שלא בשכונות כמו רסקו ב', שמריהו לוין או נווה ארזים. בעל הבית ברחוב נורית השקיע כמיליון שקל בשיפוץ הבית לאחרונה, כך שהוא מאמין שהנכס הושבח ושווה את הסכום הזה. אבל אנחנו מסייעים לו ככל הניתן".
מי הקהל שמגיע לקנות בתים כאלה בחולון?
"בגדול תושבי חולון עצמם, שנחשבים בשפה מקצועית כמשפרי דיור. הם מוכרים דירות שהיו בבעלות משפחתית בשווי של 3-4 מיליון שקל, ומנסים להשתדרג לבית פרטי או לקוטג' ".
אתה מרגיש ששוק המכירה כבר לא קפוא מאז המלחמה?
"אני מרגיש שינוי קל בלבד. עם זאת, לדעתי הקיפאון לא היה עקב המלחמה, הוא היה עוד קודם לכן בגלל הריבית. כלומר, הקהל הישראלי הבין שזו מלחמה – וכמו בכל מצב, כמו למשל עם הקורונה, מעכל את הסטטוס ומתחיל להסתגל ולזרום. פה, הריבית הגבוהה (שהתחילה עוד לפני המלחמה, ש.ש.), היא זו שמעכבת את האנשים מלשפר את הדיור, ואני אכן מקווה שזה לא ימשך לאורך זמן, ואנשים יחזרו למכור ולקנות בתים".