בקרוב שני הבניינים הישנים האלה ברחוב שנקר בחולון עומדים להיהרס ולהפוך לחלק מתוכנית פינוי בינוי בחולון. אבל רגע לפני שהטרקטורים מגיעים והנוף משתנה, עושים שם משהו מיוחד במינו. הטרנד שהתחיל בברלין הגיע לחולון, ויוקדש לנרצחי פסטיבל נובה וכל אהובינו שעדיין שבויים בידי חמאס בעזה.
בחודשיים האחרונים פונו הדירות ברחוב שנקר 55-57 בחולון, זאת במטרה להתחיל במקום פרויקט פינוי בינוי שבמהלכו ייהרסו הבניינים הישנים ותחל בנייה של שני בנייני בוטיק חדשים. חברת "מעוז דניאל" הבונה את הפרויקט החליטה שהפעם הריסת הבניינים לא תהיה סטנדרטית אלא אירוע עם ערך מוסף לתושבי העיר שהם חלק בלתי נפרד מתהליך התחדשות עירונית.
קראו גם:
החברה יזמה תערוכה שבה משתתפים עשרות אמנים בסגנונות שונים שהופכים את הבניינים למוזיאון זמני, צבעוני ומרגש. כל אמן שילב בדרכו אלמנטים שנצרבו אצלו בשנה האחרונה.
הבניינים ברחוב שנקר - קצת היסטוריה
שני הבניינים, ברחוב אריה שנקר 55-57, היו בעבר מגוריהן של 24 משפחות חולוניות. הבניינים תוכננו על ידי האדריכל יוסף נויפלד, מחלוצי הסגנון הבינלאומי (באוהאוס) בארץ ישראל בראשית שנות ה-20 וה-30, אשר תכנן גם מבנים רבים ומוכרים, כמו מעונות עובדים בתל אביב, בגבעתיים ואת בנייניה ההיסטוריים של "קרית עבודה" על החולות הבתוליים של דרום תל אביב, שהפכה לימים להיות העיר חולון.
בחזיתו הקדמית של הבניין ניצב בגאון עץ שקמה היסטורי, אשר ניטע באדמה לפני הקמת מעונות עובדים א', אליו בחר האדריכל נויפלד להתאים את סגנון האדריכלות ולבנות את המתחם מסביבו ולספח אותו כחלק אינטגרלי מנוף הפרויקט.
העץ הידוע ביכולותיו המופלאות להשתקם ולצמוח מחדש ומכאן מקור שמו, ואירח בצל קורתו את ראשוני המתיישבים וילדיהם, אשר אימצו אותו בתור מקום המפגש שלהם במהלך שעות היום. העץ המיתולוגי שלימים היה לסמלה של העיר חולון, נכלל בתוכנית השימור של הפרויקט החדש וימשיך להיות חלק בלתי נפרד ממנו גם בשנים הבאות.
טרנד ענק - מוזיאון פופ ארט בבניינים הריקים
ממש לפני מיזם ההריסה הגדול של שני הבניינים המיתולוגיים, מוזמנים תושבי חולון (והסביבה) להיכנס לבניינים ולהציץ בחדרים השונים, שבקרוב יהרסו לטובת בניינים חדשים. דירות המגורים הופכות ממש בימים אלה למוזיאון זמני, צבעוני ומרגש שנוצר על ידי עשרות אמנים מכל תחומי היצירה.
מאי סלע, אחת האומניות בפרויקט מספרת: "ענבר הימן, הידועה גם כ׳פינק׳, נרצחה ב7.10 וגופתה עדיין מוחזקת בעזה. ענבר הייתה סטודנטית בוויצו, אומנית גרפיטי, ואחת משלנו. כמחווה לענבר, הגוון הוורוד שהוקדש לה על ידי טמבור Pink. Inbar’s signature color הוא אחד הצבעים המרכזיים בו השתמשתי בפרויקט".
איתי אילוז ( FUBH בשם אמן), אומן אחר בפרויקט בונה מיצג דיגיטאלי שמכל מקום שמסתכלים עליו רואים מימד אחר. מרחוק משולש שהוא מימד אחד אבל כאשר מתבוננים מביטים דרך פתח פנימה רואים את פרח החיים שמורכב מוויזואליים צבעוניים ופסיכדליים. בעצם מסתכלים על הייצוג של החיים המורכבות והצבעוניות שלהם גם יחד ובכמה מימדים.
המיצג הוקדש לזכרם של רונן דויטשמן שנרצח במסיבת הנובה.
אילוז: "רונן תמך בוא ולימד אותו מה זה מורה טוב, כמה חשוב להיות מי שאני ובזכותו אני היום חיי את החיים שאני חיי ביצירות אומנות פסיכדליות וצילום פסטיבלים ברחבי העולם. המיצג מוקדש גם לאיתי יוסטן הדר ואדם ביסמוט שני אנשים שהיו מלאים בנתינה לאחר ולימדו אותי כמה זה משמעותי לעזור ולעשות למען אחרים מתוך אהבה וקבלה".
האירוע יהיה פתוח לשבעה ימים בלבד של תערוכת פופ-ארט, ויכלול 36 חדרים צבעוניים, במיוחד בהם יוכלו המבקרים לטייל וליהנות מעולם חדש וקסום ולחוות חוויה יוצאת דופן ומלאת השראה. והכי חשוב – הכניסה חינם. מתי זה קורה? 18-26 בספטמבר, 2024, שנקר 55-57, חולון.
תוכנית פינוי בינוי - מה יבנו שם?
בשני הבניינים הישנים, שכיום ריקים מדיירים, יש כרגע 24 דירות. במיזם פינוי בינוי הבניינים ייהרסו עד הייסוד ובמקומם ייבנו 78 דירות בנות 3-5 חדרים או ופנטהאוזים בני 4-5 חדרים.
איתמר מלכה, סמנכ"ל בחברת מעוז דניאל: אנו מעוניינים להרוס אותו כבר בחודש נובמבר הקרוב, ולשם כך עומלים עכשיו על התערוכה המיוחלת. הכנסנו אמן שונה לכל חדר – שבימים אלו מעצבים החל מאמנות על הקירות ועד מיצגים תלת ממדיים. גם מחוץ לבניין אנו עושים גרפיטי ענק, שיהיה בו הקשר לחטופים וגם עיצוב של הדגל של מסיבת הנובה".
36 חדרים, 2 בניינים, 8 ימים, עשרות אמנים. בואו לראות.