ב-59 גני ילדים בחולון וב-50 מוסדות לימוד נוספים מבוצעות בימים אלה התאמות מיגון. עיריית חולון משקיעה מיליוני שקלים על מנת לאפשר הרחבה של הלמידה הפרונטלית, תוך כדי התאמה להנחיות פיקוד העורף העדכניות.
במסגרת העבודות מבוצעות, בין היתר: במטבחי גני הילדים - הסרת קרמיקה, חלונות פנימיים, מראות, ארונות וציוד כבד, טיפול במערכות מים, פינוי של מוצרים (כגון מקררים) או קיבועם לקיר, רכישת ארונות חדשים במקום הארונות העליונים שהוסרו, עבודות טיח, גבס, צבע, מיזוג אוויר, צנרת, חשמל (כולל תאורת חירום) ועוד.
כמו כן, נבדקת מידת עמידותם של החלונות והדלתות להדף על ידי פיקוד העורף או אגף הביטחון העירוני והפתחים ממוגנים בהתאם להנחיות פיקוד העורף - פלטות בעובי כ-3 ס"מ או השלמות בטון וכדומה, בהתאם לדרישות קונסטרוקטור, בשירותים - הסרת קרמיקה וחלונות, ביצוע עבודות חשמל (כולל תאורת חירום), טיח ועוד.
קראו גם:
בנוסף, ביותר מ-50 מוסדות חינוך נוספים מבוצעות עבודות לשיפור המיגון, דוגמת: הפיכת מחסות תת-קרקעיים (מרתפים) למרחבים מוגנים מוסדיים תקניים. בין היתר, מבוצעות עבודות מסוג זה בבתי הספר גורדון, שחקים, טומשין, אורט, רביבים, הס ונוספים.
מהעירייה נמסר כי, פערי מקלוט במוסדות החינוך קיימים בכל הערים בישראל, ובוודאי בערים הוותיקות שבהן, דוגמת חולון. עובדה זו מחייבת למידה פרונטלית רק בחלק מימי השבוע, בשילוב למידה מרחוק בשאר הימים, כאשר בהתאם לאפשרויות, הקצתה העירייה לחלק ממוסדות החינוך מבני ציבור ממוגנים חלופיים, שבהם ניתן לקיים למידה.
נכון להיום מוסדות החינוך בחולון פועלים על פי נוסחת ההתגוננות במדרג 2, שקבע פיקוד העורף, אשר לוקחת בחשבון גם את מספר התלמידים ואנשי הצוות שיכול להכיל המרחב המוגן וגם את יכולת ההגעה אליו בבטחה בתוך 90 שניות.
מעיריית חולון עוד נמסר כי, "העירייה פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם פיקוד העורף וקשובה להנחיות המתעדכנות. במסגרת כך, אנשי אגף חירום וביטחון בעירייה מלווים את מנהלי מוסדות החינוך ואת רכזי הביטחון ומסייעים להם בהתאמת אופן הלמידה לכמות התלמידים המאושרת, בהתאם למדרגים העדכניים שמפרסם פיקוד העורף. כמו כן, נערכת כל העת בקרה על תרגילי ההתמגנות שנערכים במוסדות החינוך".