העיר חולון מוכרת לא רק כעיר הילדים, אלא גם כעיר הפארקים הגדולים והירוקים, אליה נוהרים אנשים לבלות מכל רחבי הארץ, כאשר גם בכל שכונה יש גינות מקומיות, מדשאות וכמובן הרבה מאוד צמחיה.
2 צפייה בגלריה
פריחה בחולון
פריחה בחולון
פריחה בחולון
(צילום: עיריית חולון)

השנה, ולקראת ט"ו בשבט שנחגג השבוע, עיריית חולון מספרת למיינט חולון כי בעיר שתולים ברחבי הגנים והפארקים כ-50 אלף עצים מסוגים שונים, חלקם עצי צל רחבי ידיים, חלקם עצים בעלי פריחה ייחודית וחלקם עצי מורשת ותיקים, דוגמת השקמים. גילם של רוב השקמים בעיר הוא מופלג – חלק בני מאות שנים, כאשר העץ המרשים ביותר והעתיק ביותר בחולון הוא עץ בן 800 שנים (!!!), שהועתק ממיקומו המקורי במבצע לוגיסטי הנדסי ואגרונומי בשל עבודות הרכבת הקלה. המבצע הסתיים בהצלחה והשקמה מלבלבת בביתה החדש שבחולות חולון.
כאמור, בעיר מצויים כ-1,600 דונם של שטחים ירוקים מסוגים שונים, בהם פארקים רובעיים, פארק פרס העירוני, גינות כיס שכונתיות, איי תנועה וכיכרות. באחרונה, אף נוספה לעיר פינת חן חדשה, בדמות בריכת החורף המחודשת ופארק הטבע שסביבה, שמהווה פארק אקולוגי שולט מי נגר, ובו בעלי חיים וצמחייה.
אחד ההישגים הגדולים ביותר בחולון מדי שנה הוא כמות הפרחים הנכבדת שנשתלים, בעיקר לקראת עונת הט"ו בשבט, והשנה העיר מתכבדת ב-450 אלף פרחי עונה חדשים, שמייפים את הכניסות לעיר ואת הצירים הראשיים והכיכרות, וזאת בנוסף לעשרות אלפי צמחים רב-שנתיים שנשתלים ברחבי העיר ובגינות.

2 צפייה בגלריה
פריחה בחולון
פריחה בחולון
פריחה בחולון
(צילום: עיריית חולון)

קראו גם:

חשוב לציין, כי עיריית חולון נערכת מזה כמה שנים לבעיית ההתחממות הגלובלית על ידי נטיעת עצים חדשים ברחובות העיר, וכמו כן, קיימת תוכנית אב מסודרת לרחובות העיר והביצוע מתקדם בהתאם לתוכניות הפיתוח העירוניות ובהתאם לתקציב. עצים ברחבי העיר מהווים משאב שיש לשמרו ולטפחו, תוך ראייה של עשרות שנים קדימה, וזאת על מנת לתרום לאיכות החיים של תושבי העיר, לפועל להורדת הטמפרטורה, לספוח אבק, להעניק צל להולכי הרגל, לעודד את ההליכתיות ולסייע למגוון הביולוגי על ידי יצירת בתי קינון.
גם פה, מדי שנה נשתלים מאות עצים ברחובות העיר ובגנים הציבוריים ומבוצעות עבודות שימור ואורתופדיה לעצים ותיקים, על מנת לשמור על חוסנם הפיזי ולדאוג להמשך גידול תקין שלהם. בנוסף, מכיוון שכיום נושא העצים הוא בעל חשיבות ברמה העולמית והארצית, הוגדר תקן גם ברמה המקומית – מטעם מנהל מחלקת יער עירוני. בראש המחלקה עומד אגרונום, שעיקר תפקידו לשמר ולפתח את עשרות אלפי העצים בעיר, למצוא פתרונות להתמודדות עם מזיקים ועם מחלות, למנוע פגיעה של גורמי תשתית מסביב לעץ, לקדם סקרי עצים למען הבטיחות ולקדם תוכניות עבודה על מנת להשביח ולהגדיל את נפח העצים ברחבי העיר למען הדורות הבאים.