בימים אלה מתקיימת בגלזגו ועידת האקלים הבינלאומית ואך לפני ימים ספורים פורסם דו"ח מבקר המדינה שצייר תמונה עגומה באשר להיערכות הלאומית למשבר האקלים.
אולם בעיריית חולון מעידים כי הם ערים לנושא החשוב כבר זמן רב ונערכים להתמודדות עם שינויי האקלים בשורת פעולות מקצועיות.
בשנה שעברה חתם ראש העיר מוטי ששון על האמנה הבינלאומית COM MED, אמנת ערים שסובבות את הים התיכון, שלוקחות אחריות על ההתמודדות עם שינויי האקלים, במטרה להשפיע על איכות החיים של תושביהן.
בנוסף, במסגרת חברותה בפורום 15 הערים העצמאיות בישראל, מחויבת חולון להפחתת זיהום פליטות ולהתמודדות עם שינויי האקלים. בתחילת השנה נבחרה חולון, יחד עם 11 רשויות מקומיות ואשכולות מועצות אזוריות, להשתתף בפרויקט "המאיץ" של משרד האנרגיה, המשרד להגנת הסביבה ומרכז השלטון המקומי.
קראו גם:
"המאיץ" מספק מסגרת פעולה וייעוץ מקצועי לתכנון ההיערכות העירונית לשינויי האקלים ולהקמת תוכנית להפחתת פליטות גזי חממה. הפרויקט מובל בעיריית על ידי מחלקת איכות הסביבה והאגף לתכנון אסטרטגי. לאחר מיפוי הגורמים העיקריים של פליטת גזי חממה בעיר מוטמעת בתוכניות העבודה של יחידות העירייה השונות, בימים אלה ממש, סדרת פעולות להפחתת פליטות גזי החממה ולהיערכות העיר למשבר האקלים.
בין פעולות אלה: הגדלת ייצור אנרגיה מתחדשת באמצעות התקנת פאנלים סולאריים על גגות מבני ציבור, התייעלות אנרגטית בכל מבני העירייה כולל מוסדות החינוך, הרחבת פריסת עמדות טעינה לכלי רכב חשמליים ומעבר לתחבורה חכמה, נקייה ובת קיימא, הגדלת ההצללה על מדרכות באמצעות עצים או באמצעים אחרים (במקומות שבהם לא ניתן לטעת עצים), קידום אורח חיים בריא ומקיים בכל שכבות הגיל ובכל שכונות העיר ועוד.
ראש העיר מוטי ששון: "משבר האקלים מדאיג מאד ועל כן, העירייה, בראשותי, כבר פועלת מזה זמן לשם הגברת קצב הפחתת פליטות גזי החממה בעיר ולחיזוק המוכנות העירונית לאירועי מזג אוויר קיצוני, במגוון דרכים. עבודה רבה עוד לפנינו ואנו עמלים כל העת על איתור דרכי פעולה נוספות לקידום ההיערכות באופן יעיל ומיטבי".
כל העדכונים - חדשות חולון