בימים בהם עסקים מתקשים לשרוד וסוף המלחמה לא נראה באופק, הגיעה בשורה קולינרית חדשה לאשון לציון: דיינר איטלקי חדש. סניף ראשון של "פיצה סנטרל" נפתח מחוץ לחולון, כאשר התכנון הוא להקים ארבעה נוספים בקרוב, ולגרום לכם להעריך פיצה יוקרתית במחירים סבירים בעזרת מודל "קוויק סרוויס" (כמו 'ארומה'). מה מחכה לכם שם? בדקנו.
לפני שטועמים, חייבים להתעכב רגע על ההיסטוריה של הפיצריה המיוחדת הזו. הכל התחיל בראש פינה. הוריו של רועי קדוש (27) מחולון פתחו וניהלו שם במשך שנים את 'פיצה סיציליאנו' המקורית. לכן, היה כמעט ברור שכאשר בנם יגיע לגיל 17 בלבד הוא יחליט לפתוח עסק משלו.
קראו גם:
"תמיד התעסקתי בפיצות וידעתי שאני רוצה לפתוח עסק בתחום", הוא מספר. "כשהגעתי למרכז הכרתי את השותף שלי, ערן הרשקוביץ, ולפני שנתיים פתחנו יחד את פיצה סנטרל בחולון".
"פיצה סנטרל" במרכז עזריאלי בחולון הפכה מהר מאוד לסיפור הצלחה, והשניים החליטו להתרחב. לפני כשבועיים הם פתחו סניף שני ברחוב יוסף לישנסקי 9 (מתחם חונים קונים) במערב ראשון לציון. לפי התוכנית בהמשך השנה יפתחו עוד ארבעה סניפים: שניים בתל אביב, אחד בנתניה ואחד בבני ברק.
לא מפחיד לעשות צעד כזה בזמן מלחמה?
"מדינת ישראל היא מקום עם אינספור מלחמות ובכל זאת עסקים משגשגת. אין ספק שהתקופה מאתגרת, אבל כאנשים שנמצאים הרבה זמן בתחום אנחנו מתמודדים עם האתגרים ומצליחים לפרוח".
המלחמה בכל זאת גרמה לשינוי בולט: בדיינר החדש אין מלצרים. המודל העסקי מבוסס על שיטת "קוויס סרוויס" (הגשה עצמית), למרות שמוגשות מנות שנחשבות יוקרתיות יותר מכריכים.
תסביר את ההחלטה הזו
"היום בעקבות יוקר המחייה עסקים מודרניים הולכים לכיוון שונה, אני חושב שאם אתה לא מסעדת שף אין טעם למלצרים. כדי שנוכל לתת אוכל ברמה גבוה ומחירים טובים בחרנו בקוויק סרוויס, שזה בעצם הזמנה מהדלפק (בסגנון ארומה)".
ואיך האוכל? לפני שמבקרים במקום כדאי שתמחקו את כל מה שאתם יודעים על פיצריות. כאן תמצאו מנות גורמה ופיצה אחת נועזת במיוחדת.
מה המנות המיוחדות?
"הסגנון שלנו זה דיינר איטלקי, עסק מודרני וחדשני שמגיש מנות מהמטבח ברמה גבוהה. כמובן שמנת הדגל שלנו היא הפיצה, הפופולארית ביותר היא פיצה ביאנקה עם רוטב שמנת, פטריות פורטבלו ופטריות שמפניון, שמן כמהין ועלי רוקט".
מה הפיצה הכי נועזת?
"אני אישית אוהב פיצה פוטנסקה. זאת פיצה ממש מיוחדת שמשלבת טעמים חזקים מסיציליה שלא טועמים בכל מקום, היא מגיעה עם צלפים, אנשובי, חריף, בצל סגול, זיתי קלמנטה ושום קונפי".
חוץ מפיצות תמצאו שם פסטות טריות, בוראטה, ארנצ'יני, "ואחת המנות המיוחדות שלנו זה רביולי ארבעה טעמים. כמובן שיש גם קינוח, קלצונה נוטלה שאנחנו מכינים מבצק של פיצה". שווה לטעום.
שעות פעילות:
יום א'-ה': 11:00-23:00
יום ו': 11:00-15:00
יום ש': שעה אחרי צאת השבת-23:00
המקום כשר