באליפות ישראל למופעים קבוצתיים בהחלקה אומנותית בגלגליות, שהתקיימה היום (שני) בהיכל הספורט קציר בחולון, זכה מועדון גלגליות חולון בכל המקומות הראשונים בקטגוריות בהן השתתף. אליפות זו קובעת מי ייצג את ישראל באליפות אירופה שתתקיים בחודש מאי הקרוב בפורטוגל.
מועדון גלגליות חולון זכה בכל הקטגוריות במקום הראשון, שכללו בין השאר את מופעי הג'וניור, פרסיז'ן ג'וניור, רביעיות קדט ורביעיות ג'וניור. הלהקה הצעירה השתתפה גם היא בקטגורית פרסיזן ג'וניור וזכתה במקום השני. בכך, הביס מועדון חולון ערים אחרות אשר להן מועדוני גלגליות ואשר השתתפו בתחרות, ובהן גבעתיים, גבעת שמואל, מודיעין, רמת השרון, יבנה, נצרת ועוד.
אסנת שימריך, מנהלת מועדון גלגליות חולון ויושבת ראש ההחלקה האמנותית של ישראל, מספרת כי "זו עליבות שמדינת ישראל לא מכירה בענף ההחלקה האמנותית בגלגליות כספורט לכל דבר. הענף הזה קיים כבר למעלה מ-70 שנה, ואנחנו על המפה – רק בלי ייצוג של המדינה".
מועדון גלגליות חולון נחשב לגדול ביותר בישראל, וחברות בו 300 מחליקות (ובן אחד), מגיל 4 ועד גיל 22-23. חלק מן הבנות אף נחשבות לחיילות פעילות ספורטאיות. בשנה שעברה זכה המועדון בפרס סגן אליפות אירופה בקטגוריה אחת, והשנה מתכוונים להתגלגל על כל הקופה, ולהתחרות על המקום הראשון מול מדינות שמובילות את התחום, כמו ספרד ופורטוגל.
קראו גם:
"העיר חולון מאוד תומכת בנו, וראש העיר דואג להגיע לכל תחרות שנערכת בארץ, מספרת שימריך ומוסיפה, "על אף התמיכה של העירייה ותרומות שבעלי מצליח להשיג, ישנן בנות שנאלצות להוציא עד 25,000 שקל בשנה – אם זה על ציוד (גלגליות מיוחדות של ארבעה גלגלים בשתי שורות), ביגוד, השתתפות בתחרויות בחו"ל ועוד".
שימריך מסבירה כי חלק מן הבנות מתאמנות כל יום ובין 3-6 שעות ביום, רק כדי להשתתף בתחרות ובנבחרת. בנוסף, הבנות מופיעות בהרבה מאוד מופעי צדקה למען קשישים, ניצולי שואה ובשאר אירועים ממלכתיים.
כמה בנות תצאנה השנה לאליפות אירופה?
"תצא משלחת של 37 מחליקות עם 7 מאמנות וכוריאוגרפיות, כי לכל מופע יש מאמן משלו. הבנות מממנות את הנסיעה מכיסן, ואנו מקווים לגייס עוד תורמים וספונסרים".
האם יש כוונה להביא את אליפות אירופה גם לישראל?
"יש לי בהחלט את האישור מראש העיר, מוטי ששון, ואני בהחלט מתכוונת להזמין ולבקש שהתחרות תתקיים בארץ. אני רק מקווה שלאור המצב, המדינות האלה אכן תסכמנה להגיע בשנה הבאה לישראל".
ממשרד התרבות והספורט נמסר בתגובה לטענות בכתבה: "המשרד תומך באגודות ובאיגודים ולא במועדונים, כמו איגוד השחייה, התעלמות קרקע, טניס וכדומה. מדי שנה זוכה המשרד לאלפי פניות מצד מועדונים, וכל בקשה נשקלת באופן פרטני".