מנתוני הדו"ח השנתי של האגודה למען הלהט"ב, אשר הוגש לנשיא המדינה, עולה כי חולון במצב גרוע משנה קודמת ביחס לקהילה הגאה.
2 צפייה בגלריה
בחולון מתכוננים
בחולון מתכוננים
בחולון אין סיבה לגאווה
(צילום המחשה: canva)

זו שנה חמישית בה האגודה למען הלהט"ב בישראל מבקשת למדוד את המדיניות, השירותים והמענים של המרחב המוניציפלי כלפי הקהילה הגאה. המדד לשנת 2023 נערך במתכונת מצומצמת בעקבות אירועי המלחמה, ומתחילת שנת 2023 ועד פרוץ המלחמה חלפו תשעה חודשים בהם נעשתה פעילות רבה לטובת קידום מעמדה של הקהילה הגאה ברשויות המקומיות.
המדד השנה בחן מדגם של ארבעים עיריות, מועצות אזוריות ומקומיות וישובים, כאשר המטרה העתידית היא למדוד כל רשות בישראל.
אם משווים את חמשת הנתונים המרכזיים, כמו חינוך, רווחה, נראות במרחב הציבורי, תרבות וכן תשתית ומבנה ארגוני, נראה שחולון צנחה בכלל המדדים בין שנת 2022 לשנת 2023.

קראו גם:

כך למשל, אם בתחום החינוך, במדד המכונה "כמות צוותי החינוך בבתי ספר בחינוך הממלכתי מכיתה ז' ומעלה בהם נערכו הכשרות של חוש"ן/מנעד בנושא להט"ב", בשנת 2022 זכתה חולון לציון הנמוך 45% מתוך 100%, ואילו בשנת 2023, מדד זה עומד על 0%.

2 צפייה בגלריה
"גל אלימות ושנאה". דגל גאווה
"גל אלימות ושנאה". דגל גאווה
מדד הגאווה בחולון. דורש שיפור
(צילום המחשה: יואב דודקביץ)

ברווחה - הכשרה לצוותי רווחה בנושא להט"ב ביוזמת הרשות שהתקיימה בשנת 2022 לא התקיימה ב-2023.
החלק המביש ביותר הוא בתחום התרבות. אם בשנת 2022 חולון קיבלה חיזוק חיובי כי ציינה את כל המדדים הללו: "יזמה אירועים סביב נושא הקהילה הגאה לא בחודש הגאווה", "באחד מהאירועים נכח בכיר מהרשות המקומית" ו-"לפחות אחד מהאירועים הללו פורסם ע"י הרשות המקומית", בשנת 2023 קיבלה ציון שלילי כי כשלה בכל מדדים אלו.
יחד עם זאת, חולון כן זכתה לציון לשבח אחד בדו"ח על כי "חולון מציגה הישגים מרשימים בתחום הנראות הציבורית. הרשות פנתה לקהילה הגאה בהזדמנויות רבות לאורך השנה דרך הפלטפורמות הרשמיות שלה. בנוסף, היא מקפידה להתאים את טפסיה עבור להט"ב ובימים אלה עושה צעדים להקמת קבוצת הורים לילדים על הקשת הטרנסית. הקהילה הגאה פועלת לקדם את השיח עם הרשות ולשפר את מצבה בעיר".
יש לציין שמדד הגאווה נבדק בטרם כניסתו של ראש העירייה הנוכחי, שי קינן, לתפקיד.