אלעד אקרמן (45) תושב שכונת נאות רחל בחולון התפרנס עד שפרצה המלחמה מכתיבת תוכן לענף בתי המלון והתיירות בישראל, זאת לאחר שהוציא ספר שכתב ("סוכן לבבות שבורים"). המלחמה טרפה את הקלפים ואילצה אותו, כמו רבים אחרים בישראל, למצוא מקור פרנסה אחר, והוא בחר בכיוון בלתי צפוי ומעניק שירות שרובנו זקוקים לו.
2 צפייה בגלריה
אלעד אקרמן
אלעד אקרמן
אלעד אקרמן. סופר, כותב ועכשיו גם מסדר
(צילום: עצמי)

מעבר להיותו סופר, אקרמן הוא גם צלם פורטרטים ובעיקר כותב תוכן מקצועי לעולם המלונאות בארץ, אם זה רשת סטאי, סאבוי תל אביב, רשת אפריקה ישראל, מטיילים, ריץ קרלטון, פתאל ועוד. אולם בשבת השחורה של ה-07 באוקטובר, עולם התיירות בישראל שבק חיים. כל המלונות הופנו לטובת המפונים מהצפון ומהדרום, ואקרמן איבד את פרנסתו.
בראיון ל"מיינט חולון" הוא מספר: "כמו כולם, הייתי בשוק בימים הראשונים, אי אפשר היה לתפקיד. אחרי זה אתה מתעורר, ומפנה את כל תשומת הלב לטובת התנדבות – בכל עמותה או ארגון שמסייע למפונים, לנפגעים ובהמשך גם לחיילים. בשיגרה הייתי מתנדב לתנועה שנקראת 'מעגלי העשייה' שמאכילה דרי רחוב, אולם בזמן המלחמה תשומת הלב של התנועה עברה לחיילים נזקקים הצריכים מוצרי צריכה, ובין השאר גם סייעתי להם בכתיבת התוכן, הטקסטים ולתפעל להם את אתר הפייסבוק".

קראו גם:

אחרי מספר שבועות הבין שלא יוכל להמשיך רק להתנדב, והחליט לנקוט יוזמה ולמצוא דרך אחרת להתפרנס ממנה.
אקרמן: "אחרי כמה שבועות של התנדבות, ראיתי שאני כבר לא מצליח להכניס שקל לכיס – ומתחילים להיגמר החסכונות. תוך שאני מחפש מה לעשות, מצאתי את עצמי מסדר את הארונות בדירה שלי. זה פרויקט שהתחיל מהבוקר ועד הצהריים, וראיתי שאני מפנה הרבה דברים למחזור ולזבל".

2 צפייה בגלריה
כריכת הספר
כריכת הספר
כריכת הספר שכתב. רלוונטי מתמיד
(צילום: חגי מרום)

אחרי שסיים למרק ולארגן את כל הארונות בבית שלו הוא הבין שעלה על משהו: "הגעתי לבית של ההורים שלי בחולון, והתחלתי לארגן גם אצלם. אמרתי לאמא שלי שאני יכול לעשות את זה שבועות - לאוורר, לארגן, לסדר, ואז בעצם עלה הרעיון - שאולי אני יכול לסייע לאנשים גם בסביבה, בעיקר בחולון, ולסדר את הארונות שלהם. הרי 99% מהעבודה זה לא הסידור עצמו, אלא לסייע פסיכולוגית לפתוח את הבלגן ולהיפטר מדברים שלא באמת צריך".
איך זה עובד?
"קודם כל מוציאים הכל והכל מהארון. אז ממיינים: בדים, זכוכית, פלסטיקה, נייר וכן הלאה. ואז, הכי פשוט בעולם - אם לא נגעת בזה שנתיים, סימן שאתה לא באמת צריך את זה... ואז, מה שלא צריך תורמים למחזור, או אם זה במצב רע – זורקים לאשפה. יורם קניוק הזכיר בספרו "סוסעץ", כי אביו אמר ש-'אי-סדר גרוע מאי-צדק'".
יש הרבה אנשי מקצוע שעושים את זה, מה השיטה הכי יעילה?
"אני לא רואה שיטות מיון באמת יעילות. השיטה הכי טובה עובדת לכל אדם בנפרד – עם העדפות אישיות שלה או שלו, והצורך האמיתי הוא השכנוע שבאמת אפשר להרפות מציוד ישן או מתכלה. הקושי הגדול הוא להיפטר מהדברים".
כמה זמן לוקח סידור ארון בגדים?
"אם לוקחים ארון קטן, זה יכול לקחת שעתיים לערך, אבל ארון גדול יכול לקחת חצי יום. מניסיון, אחרי שמסיימים זה נראה פגז – ואז אומרים לי, בוא נמשיך. יש כאלו שאפילו רוצים לפתוח את הבוידעם".
איך מתמחרים סידור ארון בגדים?
"ראיתי מה המחירים בגוגל, והם נעים בין 150-200 שקל לשעה. אני לוקח 100 שקל לשעה, ואני מנסה לעבוד בעיקר עם תושבי חולון והסביבה".
אתה חושב להמשיך עם זה גם כשנחזור לשגרה?
"אני רואה את זה כהשלמת הכנסה לעיתות המצב. זה משהו שאני יכול ומנסה לעשות, עד שיחזרו הצילומים, ובתי המלון יחזרו ויבקשו מחדש כותב תוכן. אני סך הכל בן 45, אני יודע לעבוד עם הידיים, ואני במצב שצריך עבודה. אני לא יכול לשבת בבית ולחכות שדברים יגיעו או יחזרו אליי. כשצריך לעבוד עובדים. צריך לדעת לצאת מאזור נוחות ולעבוד".
רוצים שמישהו יסדר לכם את הארון וגם להושיט עזרה? פנו לאלעד - 054-549-6181