כאוס בהסעות של ילדי החינוך המיוחד בחולון, לאחר שילדים רבים נותרו ללא הסעות, חלקם ללא מלווים ואחרים קיבלו הודעה כי יאחרו למסגרות על בסיס יומי. להורים שהגיעו להתלונן במינהל החינוך הוזמנה משטרה עקב העומס והצעקות. "לא מגיע לילדי החינוך המיוחד להתחיל שנת לימודים כראוי? זה שובר את הלב".
בשבוע שעבר נפתחה שנת הלימודים, ובזמן שאלפי תלמידים בחולון התייצבו בבתי הספר והגנים והחלו ללמוד, מאות תלמידים אחרים, מרביתם מהחינוך המיוחד, עדיין המתינו להסעה שלא הגיעה. מאז חלפו מספר ימים, הבעיות בהסעות לתלמידים שלומדים במוסדות המרוחקים מבתיהם נמשכות, והסיפורים כמעט בלתי נתפסים.
1 צפייה בגלריה
שוטר במנהל החינוך לצד הורים ממתינים
שוטר במנהל החינוך לצד הורים ממתינים
שוטר במנהל החינוך לצד הורים ממתינים
(צילום: פרטי)
לבית הספר היסודי שז"ר הגיעו ביום ראשון בצהריים שתי הסעות, אך אפילו לא מלווה אחד, ובעקבות זאת ההורים התבקשו לבוא לאסוף את הילדים.
בגן "הבשור", עבור ילדי החינוך המיוחד אין בכלל הסעות ובגן "קישון" לילדים על הספקטרום יש הסעה רק בהלוך, ולא ברור כיצד אמורים ילדים בני שלוש על הרצף לשוב לבתיהם ללא ליווי.
בחלק מהמקרים נמסר להורים כי עקב אילוצים, במהלך כל השנה ילדיהם ייאלצו לאחר לבית הספר ולהגיע אחרי השעה 8:00, למרות שסדר היום חשוב במיוחד עבור ילדי החינוך המיוחד.
"כל שנה אותו סיפור", טוען אב לשני ילדים מהחינוך המיוחד. "הילדים שלי משובצים בגנים בצד השני של העיר. הבת שלי בגן של עיכוב התפתחותי, כבר שנים נוסעת לגן שלה ועדיין בכל שנה בספטמבר מתחילה סאגה שלמה. השנה אין לה עדיין הסעה. אנחנו לוקחים ומחזירים אותה, מפסידים ימי עבודה, אבל אין מה לעשות, היא בסך הכל בת ארבע. לבן שלי בן השלוש יש אוטיזם ולו יש הסעה רק בהלוך. למה? ככה. זה מרתיח ובחברת ההסעות עובדים עד 13:00 אז אין מענה. מצידי שיסיימו לעבוד כל יום מוקדם, אבל שבקיץ יעשו סדר. למה כל תחילת שנה יש כאוס? לא מגיע לילדי החינוך המיוחד להתחיל שנת לימודים כראוי?".
גם בגזרת המלווים נראה שהבלגן חוגג. מלווה אחד מדווח כי קיבל רשימת ילדים ללא כתובות, אחרת סיפרה כי שובצה מבלי לקבל שם.

קראו גם:

"התקשרתי למלווה ששיבצו לנו והיא לא ידעה מי אני", סיפרה אם לילדה בגן תקשורת. "רק אחרי כמה הסברים היא אמרה שהיא אמנם שובצה, אבל לא אמרו לה לאן להגיע ומתי. השעה הייתה 22:00 בלילה. למה הם חיכו? לעדכן אותה ברגע האחרון? יד ימין לא יודעת מה קורה עם יד שמאל. זה נורא, והילדים שלנו שממילא מתקשים לחזור ללימודים, משלמים את המחיר היקר".
בתחילת השבוע הגיעו עשרות הורים למינהל החינוך בעירייה ודרשו תשובות.
במחלקת הפרט, האמונה על הנושא, הזמינו משטרה ופקחים כדי להשתלט על ההמון הזועם. "תחושה של חוסר אונים. כל שנה אותו סיפור. זה עצוב ומכעיס ושוכחים שבסופו של יום מדובר בילדים קטנים וחסרי ישע", סיכמה אחת האמהות בצער.
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "כמו בכל הארץ, כך גם בחולון, ישנו קושי בהתארגנות בהסעות התלמידים ואולם הוא הולך ומצטמצם משמעותית בימים האחרונים כתוצאה מפעילות אינטנסיבית של מינהל החינוך העירוני וטיפולו בקשיים.
הקושי נובע מהשינוי של חוק החינוך המיוחד, שהביא לעלייה של עשרות אחוזים במספר ילדי החינוך המיוחד הזקוקים להסעה כאשר בחולון לבדה מוסעים מדי יום כ-2200 תלמידים ב-800 קווים שונים.
לכך יש להוסיף את הקושי בהתאמת מלווים לרוב הילדים המוסעים ואת הקושי של חברות ההיסעים שזכו במכרזים לספק את מספר כלי הרכב הנדרש בהתאם למכרז כאשר העירייה מנהלת אתם שיח יומיומי לעמוד בהתחייבותם. קושי נוסף הוא עומסי התנועה הכבדים בכבישי גוש דן כתוצאה מעבודות הרכבת הקלה ומהיר לעיר הגורמים לאיחורים בהגעה למוסדות החינוך והחזרה מהם. מינהל החינוך העירוני ימשיך במאמציו הבלתי פוסקים לפתור את מיעוט הבעיות שנותרו לשביעות רצון הילדים והוריהם".