לא פחות מ-180 אלף מכוניות רשומות על שם בתי אב בחולון ובת ים, ובסוף כל יום – בעליהן חוזרים הביתה, שם לרוב ישנה חניה. אבל מה קורה כשרוצים ללכת לבדיקה רפואית, לזרוק איזה מכתב לדודה באמריקה בסניף הדואר או אפילו לעשות קניות לשבת בסופרמרקט הקרוב לבית?
יחד עם עומס המכוניות, לצד גריעת החניות לטובת סלילת הרכבת הקלה, ועד הפקעת מגרשי חול ריקים שהופכים למגדלים – הסיכוי למצוא חנייה ברחבי העיר רק הולך וקטן. נכון לעכשיו, אלה המקומות שבכלל לא כדאי לכם להתקרב עם הרכב:
בית החולים וולפסון
כנראה שזה המקום העמוס ביותר במכוניות בכל איזור חולון-בת ים. בתוך שטח בית החולים יש חנייה מאוד מוגבלת – המיועדת רק לאלו העוברים טיפולי דיאליזה או אונקולוגיה ומלוויהם, טיפולים אמבולטוריים מעל שלושה חודשים, נכים, בני משפחה של חייל מאושפז או בני משפחה של מטופלים המאושפזים לתקופה של מעל 14 יום. מחוץ לבית החולים, ישנו "חניון הלוחמים" (הלוחמים 15) השייך לעיריית תל אביב ופתוח 24/7, אבל התעריף יקר מאוד.
תושבי חולון ובת ים החונים על המדרכות או מוצאים חנייה מאולתרת - חוטפים דו"חות.
קראו גם:
שכונת אגרובנק בחולון
השכונה שגדלה והתברכה במשפחות עם הכי הרבה ילדים, הגיעה לקיבולת-יתר. בסבירות מאוד גבוהה הורים המתגוררים בשכונה עובדים מחוץ לחולון (על פי הלמ"ס – מדובר ב-78% מתושבי העיר), וכשבני הזוג חוזרים בסוף יום עבודה – הם לא ימצאו חנייה מחוץ לבית, כי פשוט אין. לפני מספר חודשים ניסו כמה מתושבי השכונת ליזום עצומה המבקשת לבטל את דוחות התושבים ולאפשר להם בלילות להחנות את רכביהם על מדרכות ובחניות אדום-לבן אשר לא מסכנים את רווחת הציבור. 365 תושבים אמנם חתמו על העצומה, אבל זה לא ממש עזר.
מקס מורוגובסקי, תושב חולון ויושב ראש הוועד המנהל של עמותת "תחבורה בדרך שלנו", מוסיף כי "מרבית הבניינים הפרטיים בשכונה בלי חנייה פרטית, ורוב התושבים כאן מחזיקים 2-4 רכבים. היתרון, שיש גישה באגרובנק לרכבת הקלה – וזה נוח כדי להגיע לתל אביב. עם זאת, אם רוצים לעשות סידורים בתוך חולון, צריך רכב – ופה הבעיה. אין חניונים באיזור, והחניון הכי קרוב זה בקאנטרי, משמע ללכת כמעט ק"מ, וזה לא נוח כשחוזרים מהסופרמרקט".
תיאטרון חולון
בשנת 2017, עם השקת תיאטרון חולון - עלה על הבמה ראש העירייה הקודם, מוטי ששון, ואמר כי "העלויות להקמת חניון תת קרקעי סמוך לתיאטרון הן גבוהות מדי, ולכן אם יהיה צורך נשקול מערך הפעלת שאטלים מחניון הקאנטרי הקרוב לאולם". מאז דבר לא השתנה.
"זהו האיזור הכי שוקק בימי חול בעיר, והסיכוי להגיע להצגה ולמצוא חנייה באיזור הוא אפסי", מסביר מורוגובסקי, ומוסיף: "אין פתרון קסם. כולם רוצים לראות תחבורה ציבורית טובה יותר. נכון להיום, צריך ניהול חניה נכון - ואני לא רואה את זה קורה".
מעיריית חולון לא נמסרה תגובה.
טיילת בת ים
בת ים בורכה ברצועת חוף מהיפות בארץ. הלגונה של חוף הסלע מושכת מבלים מכל האזור, אבל אם אתם מגיעים ברכב כדאי שתחשבו גם על חנייה - משימה מאתגרת בעונת הקיץ. יש מעט מאוד חניונים באיזור, ואלו כבר נתפסים ומלאים לחלוטין בשעה 08:00 בבוקר בעונה החמה. הפקחים החרוצים של בת ים עובדים גם בשבת, ולכן סביר שתחטפו דו"ח עבור חנייה במקום לא חוקי. "המצב הזה בלתי נסבל כל קיץ", אומר תושב בת ים המתגורר ברחוב זרובבל (קו שני לטיילת), ומסביר: "בשבתות המצב קשה במיוחד. אנחנו מזעיקים משטרה ופיקוח עירוני, אבל זה פשוט מכה שלא נגמרת".
גם במקרה הזה, הפתרון הוא פשוט לבוא בתחבורה ציבורית, למרות שבשבת צריך להודות, גם זה לא אופציה.
מרכז בת ים: רוטשילד-הרצל-העצמאות
במגדל חדש-דנדש בן 32 קומות ברחוב רוטשילד בבת ים הוצב לאחרונה מתקן רובוטי לכ-117 מקומות חנייה. אלא שמתקן זה מיועד רק לדיירי הבניין, כי תושבי השכונה יודעים שאין סיכוי למצוא חניה ברחוב, כשיש כל כך הרבה חנויות בבת ים.
"יש יותר סיכוי לזכות בפיס מאשר למצוא חניה ברחוב", אומר תושב בת ים עו"ד ארנסט איתן-איבניצקי, ומוסיף: "הקו האדום של הרכבת הקלה גרע נתיבי נסיעה ואת כל החניות שהיו לאורך הרחוב. הותירו רק כמה מקומות חנייה לנכים, ואין גישה לחנויות ובטח למי שלא מתגורר בסביבה. בעוד פעם יכולת לרדת לסידורים לחמש דקות ולהמשיך בנסיעה, אין היום אפילו מגרש חניה באיזור או שני מטרים פנויים כדי לעצור ולו לחמש דקות. מה שנגרם בשל הרכבת הקלה זה תושבי בת ים לוקחים את האוטו ועושים את הסידורים שלהם במקום אחר, וזה פוגע בבעלי החנויות".
מעיריית בת ים נמסר: "העירייה פועלת בשנים האחרונות לפיתוח והסדרת החנייה ברחבי העיר. במהלך השנה האחרונה נוספו למעלה מ-900 מקומות חנייה, הכוללים חניון זמני גדול בדרום העיר והסדרת מקומות חנייה ברחבי העיר, בדגש על שדרות דניאל. במקביל, נמשכת מדיניות ראש העיר לצביעת אבני שפה בכחול-לבן, במטרה להגדיל את מספר החניות עבור תושבי בת ים בעלי תו חנייה. בתוכנית העבודה לשנת 2025 מתוכננת פתיחתם של מספר חניונים ציבוריים נוספים לרווחת התושבים: ברחוב ל"א, בדרום-מערב העיר ובשכונת רמת יוסף".