תושבי חולון, בקרוב נתח גדול מעולם התרבות שלכם עומד להיסגר או להיות מקוצץ משמעותית, ובעיקר בכל מה שסימל את חולון כ"עיר הילדים", כולל קיצוץ דרמטי במוזיאון הילדים ותיאטרון חולון. כך עולה מרצף החלטות של ראש העירייה, שי קינן, וספר התקציב לשנת 2025.
אחרי שבישרנו לכם כאן על סגירת שורת מוסדות תרבות בחולון וגם תנועת הנוער חצ"ב שחניכיה ומדריכיה קיבלו הודעה פתאומית ובלי שום הכנה מוקדמת על סגירתם, ספר התקציב של חולון לשנת 2025 מבשר על שורת בשורות קשות נוספות לעולם התרבות בעיר.
קראו גם:
מה סוגרים בחולון?
מוזיאון חוסמסה המתאר את סיפורו של ארגון ההגנה בחולון.
מוזיאון הרצפלד לתולדות חולון, שמשמר מסמכים, תמונות וחפצים היסטוריים של העיר.
המרכז לתיאטרון בובות, שהפך לאחד מסמלי "עיר הילדים".
מוזיאון הקומיקס, אחד מסמלי התרבות בארץ. החלטת הסגירה כבר מעוררת מחאה גדולה בקרב אמני וחובבי הקומיקס בישראל בהובלת יוצר הקומיקס הידוע אורי פינק.
תנועת הנוער העירונית חצ"ב (חולוניים צעירים בפעולה). תושבת העיר: "הודיעו מעכשיו לעכשיו לחניכים ולמדריכי חצ"ב שסוגרים את התנועה. בדיוק כך גם לעובדי תחום המורשת, בהם אלו העובדים במוזיאון לתולדות חולון ובמוזיאון חוסמסה. ההורים לילדי תנועת הנוער לא קיבלו שום הסבר לסגירה של חצ"ב, פשוט קיבלו את זה בהנחתה. ללא שקיפות מתבקשת, הכל בכוחניות".
תקציב הלהקות העירוניות ב-2025 עומד על 0 שקלים, כלומר - הלהקות העירוניות יבוטלו.
"בית להיות" לשורדי השואה – יהפוך לתת שלוחה של מרכז קהילתי וולפסון.
מה מקצצים בצורה דרמטית?
לפי ספר התקציב לשנת 2025 בחולון, חרב הקיצוצים נוחתת על כל מה שהפך לסמל של חולון בשנים האחרונות, בעיקר בכל הקשור למיתוג של כעיר הילדים. אחרי מוזיאון הקומיקס והמרכז לתיאטרון בובות, גם מוזיאון הילדים ומוזיאון העיצוב חוטפים מכה תקציבית.
תיאטרון חולון, ממוסדות התרבות הגדולים בעיר, שתקציבו עמד בשנה שעברה על כמעט 6 מיליון שקלים מתוקצב לשנה הבאה בכ-700 אלף שקלים בלבד.
תקציב מוזיאון הילדים יורד מכמעט 5 מיליון ל-2 מיליון.
תקציב מוזיאון העיצוב יורד מ-4 מיליון ל-150 אלף שקל בלבד.
תקציב הלהקות העירוניות קוצץ לאפס שקלים, אז היפרדו לשלום מהלהקות העירוניות.
רשת קהילה ופנאי, רשת המתנ"סים העירוניים שמגלמת בתוכה את כל החינוך הלא פורמלי, מקוצצת בכמעט 50 אחוז.
המועצה לשימור אתרים לשי קינן: "אל תסגור"
בעקבות החלטת הסגירה של המוזיאונים המשמרים את תולדות העיר חולון, פנתה המועצה לשימור אתרים לראש עיריית חולון בבקשה לשנות את ההחלטה:
"המועצה לשימור אתרים רואה בחומרה ובדאגה רבה את החלטת עיריית חולון והעומד בראשה לסגור אתרי תרבות מרכזיים בעיר, ובהם אתרי מורשת חשובים כמוזיאון והארכיון לתולדות חולון ומוזיאון חוסמסה".
"כמו מאות אתרי מורשת אחרים בכל רחבי הארץ, גם אתרי חולון הם חלק חשוב בסיפור הארצישראלי של כולנו, המציג את הדרך הקשה להקמת מדינת ישראל ואת הימים המאתגרים הרבים שעברנו אחרי הקמתה על מנת לגבש את דמותה הכל כך ייחודית. סגירתם של אתרים אלה, תהווה מכה אנושה ליכולתם של הציבור בכלל ושל תושבי חולון בפרט ללמוד ולהכיר את הפרק החשוב הזה בתולדותינו.
המועצה קוראת לראש עיריית חולון לשנות לאלתר את ההחלטה ולמנוע פגיעה אנושה לא רק באתרי המורשת בעירו, אלא בסיפור הציוני כולו".
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "עיריית חולון מעלה על נס את תחום התרבות והאמנות, ופועלת רבות על מנת לקדם תחומים אלה ובמיוחד להנגיש אותם לכלל תושבי העיר, ולכלל אזרחי ישראל. בתוך כך, ראש העיר מגבש מדיניות אסטרטגית עבור המוסדות העירוניים - תוכנית שעליה הוא שוקד במלוא המרץ. מעבר לכך, אין כלל חשש או איום על עצם הקיום של תרבות בחולון!".