בשנה האחרונה לא נתלו דגלי הגאווה בעיר ביום הגאווה הבינלאומי, לא קוימו אירועים חברתיים לקהילה הגאה, אבל הסממן הבולט ביותר ומה שהרעיד השבוע את אמות הסיפים מבחינת הקהילה, היה כשהתגלה כי ראש העירייה, שי קינן, מסרב לקבל מימון כמעט מלא לטובת רכז להט"ב בעירייה.
3 צפייה בגלריה
גולדפרב סילברה. "היחס לקהילה אף פעם לא היה בשיאו כאן"
גולדפרב סילברה. "היחס לקהילה אף פעם לא היה בשיאו כאן"
גולדפרב סילברה. "היחס לקהילה אף פעם לא היה בשיאו כאן"
(צילום: מוטי קמחי)


מה עושים בחולון בחודש הגאווה? כלום


עתה, מי שיוצאת לבדה להגן על הקהילה היא חברת מועצת העיר, בטי גולדפרב סילברה (49). בשיחה עם "מיינט חולון" היא מספרת: "נולדתי וגדלתי בקרית שרת בחולון ואני חיה בעיר עם בת זוג כבר 25 שנה. יש לנו שני ילדים - הגדול בן 19 והקטן בן 16. לשני הילדים יש צליאק, ולקטן יש קרוהן ונמצא על הספקטרום. אני פעילה חברתית לפחות 12 שנה, בעיקר בנושא של צרכים מיוחדים. בבחירות האחרונות החלטתי להתמודד למועצת העיר עם שני נושאים שבוערים בליבי: כאמור, הצרכים המיוחדים, אבל בעיקר ייצוג הקהילה הלהט"בית שהרגשתי כל כך הרבה שנים מחסור בזה בחולון, ועתה עוד יותר מתמיד".
מה הכוונה מחסור?
"נושא המודעות לקהילה אף פעם לא היה בשיאו בחולון. בקדנציה האחרונה של מוטי ששון הייתה תזוזה קלה, והתחילו ליזום אירועים קטנים בחודש הגאווה. בשנה האחרונה לכהונתו אף נתלו בעיר דגלי גאווה".
ומה השתנה?
"מאז שנבחר קינן לראשות העיר, וקצת אחרי תחילת הכהונה שלו, פניתי לקראת חודש הגאווה לגורמים בעירייה והבנתי שלא מתוכנן דבר. כמה נערות ונערים מתיכונים שונים הפגינו מול העירייה, אבל הבינו מיד שהעירייה לא מעוניינת לממן. התחלתי לפעול במועצת העיר ולשאול שאילתות – מה עושים בחודש הגאווה? היו בעבר פעילויות לנוער של איג"י, הרצאה בודדת, אבל הבנתי ששום דבר, ואין גם מענים לצרכים".
כלומר אין ייצוג בחולון לתחום הגאה?
"המענים היחידים שיש כרגע זו עובדת סוציאלית אחת בשירות הפסיכולוג החינוכי, שבעיקר מיועדת למקרים חריגים. בשוטף אמור להיות כאן רכז להט"ב, כאשר 90% מהתקציב מגיע מהמשרד לשוויון חברתי, וזה כולל גם תקציב בסך 250,000 שקל לכל מיני פעילויות".

קראו גם:

קהילה בלי נציג - "מאות ללא מענה"


לדברי חברת המועצה תפקידו של רכז הקהילה הלהט"בית היא "קודם כל נותן מענה לקהילה שזקוקה לזה. לא יכול להיות שבני נוער מחולון צריכים לנסוע עד תל אביב ולשאול שאלות, או כדי להיפגש שם עם מעגלים חברתיים דומים להם. יש את זה בכל כך הרבה ערים אחרות, אבל בחולון אין, ויש פה עשרות משפחות מהקהילה הגאה. כשאתה לא נותן מענה לנוער - יש סיכוי שזה יגיע למקרים קיצוניים עד כדי אובדנות. ברגע שמישהו נותן מענה ומכיל אותם, הם מקבלים את המענה הרגשי. אני לא מדברת שצריך לקיים בחולון מצעד גאווה, אבל לפחות שימונה נציג לקהילה בעיר".
מדוע אין רכז קהילה בחולון?
"אין אדם במשרה הזו, כי לטענתו של קינן מספר אנשים ניגשו למשרה, אולם חלק לא מתאימים לתפקיד, וחלק לא עמדו בדרישות שלו. אני מנסה להבין איך אף אדם שמתמודד למשרה מתוך עשרות שהגישו קורות חיים לא עומד בדרישות. עכשיו נודע לי שראש העירייה בכלל החליט לוותר על התקציב, ויותר גרוע מכך – לא לקחת את הכסף למשרה שמגיע בכלל מהמשרד לשוויון חברתי, ולמעשה מבטל את התפקיד לחלוטין".

3 צפייה בגלריה
שי קינן ביומו הראשון כראש עיריית חולון
שי קינן ביומו הראשון כראש עיריית חולון
שי קינן. ויתר על התקציב
(צילום: עיריית חולון)

בעבר היה נציג לקהילה?
"התפקיד הזה אויש בקדנציה של מוטי ששון לתקופה מסוימת, אבל השאלה היא מה מונע מאנשים להתמודד עכשיו או מפיל אותם להתמודד על התפקיד דווקא בחולון. הכי כואב לי, שהמסר שמעביר ראש העיר בכך שהוא מבטל את התפקיד – שהוא מתעלם מכל נושא הגאווה. הוא לא רוצה שהנושא יהיה נוכח. איזה מסר זה מעביר לנוער? כאילו הקהילה לא קיימת ואין יחס? רומסים את זכויותינו".

העימות במועצה - שאלות בלי מענה


באוקטובר 2024 הניחה חברת המועצה שאילתא ראשונה בישיבת המועצה בנושא גיוס אנשים למשרה. "ראיתי שאני לא מקבלת תשובות, פניתי למשרד לשוויון חברתי לברר מה קורה, ובשבוע שעבר גיליתי שעיריית חולון הודיעה למשרד שהם לא מחדשים את הקול הקורא. כלומר אם לא הייתי יוצרת קשר – בכלל לא הייתי יודעת שלא חידשו את הגיוס לתפקיד".
"השבוע העליתי שוב שאילתא בישיבת המועצה – ופניתי לראש העיר מדוע הוא מסרב לקבל את התקציב. קינן הקריא מספרים מהנייר – כמה אנשים שלחו קורות חיים או התמודדו לתפקיד, והוא לא ענה בכלל על השאלה. מאז תחילת ישיבות המועצה, בכל התשובות שלו הוא אומר רק מה שהוא רוצה – ולא עונה אף פעם על השאלות. שאלתי על התקציב למשרה, וניסיתי להבין למה הוא מוותר על הקול קורא. הטונים עלו, והבנתי מאנשים שצפו בישיבה מבחוץ, שזו הייתה אחת מישיבות המועצה הסוערות ביותר בתולדות חולון.
הוא מתעלם מצרכים של קהילה שלמה. זה כסף שעיריית חולון מוותרת עליו, זה כמו קיצוץ – פגיעה ישירה בקהילה שלנו ובמענים שהקהילה צריכה. הוא ביטל את כל אירועי הגאווה והסובלנות המעטים שהיו בשנים האחרונות, וזה המשך ישיר לתפיסת העולם שלו ולהתבטאויות מהעבר – כ'לא' חובב הקהילה. הוא אמר כשהוא נכנס לתפקיד שהוא הולך להיות ראש העיר של כולם, אבל לא מקיים את זה".

3 צפייה בגלריה
מוכנים לאירוע הגאווה בחולון
מוכנים לאירוע הגאווה בחולון
איפה הגאווה בחולון?
(צילום המחשה: canva)

תגובת העירייה: "לא עמדו בדרישות"


מעיריית חולון נמסר: "בשנת 2023 פורסמו 5 מכרזי רכז/ת להט"ב, 14 אנשים הגישו מועמדות, מתוכם 11 לא עמדו בדרישות ו-3 הסירו מועמדות, לכן לא אוישה המשרה. בשנת 2024 פורסמו 4 מכרזי רכז/ת להט"ב, 17 אנשים הגישו מועמדות מתוכם 12 לא עמדו בדרישות ו-5 הסירו מועמדות, לכן לא אוישה המשרה".
בשאילתא חוזרת של "מיינט חולון" נשאל מדוע לא מנסים לגייס גם בשנת 2025, ומדוע מוותרים על התקציב, השיבו בעיריית חולון, כי הם לא מוסיפים מידע: "זו התגובה".