עסק משפחתי מפוקפק: כתב אישום הוגש נגד שי שנסי (46) מחולון וכנגד ארבע חברות שבבעלותו, לאחר שהשכיר ושכפל רישיונות של מוניות, זייף רישיונות, פוליסות ביטוח ומסמכים אחרים וכן העלים מס והלבין הון בהיקף עשרות מיליוני שקלים, כל זאת בסיוע אשתו מורן שנסי (39) ואמו צביה שנסי (75), כל אחת לפי חלקה.
3 צפייה בגלריה
מונית
מונית
מעשים מפוקפקים בעסקי המוניות
(צילום המחשה: יואב דודקביץ')
מכתב האישום שהגישה עו"ד דניאל באר עולה כי בין השנים 2015-2021 הפעיל שנסי מוניות על ידי רישום במשרד הרישוי הקושר רכבים שבחזקתו לזכויות הציבוריות שקיבל מאמו צביה, שהיא בעלת עסק לתיווך זכויות ציבוריות (זכות המאפשרת הפעלת מונית ושוויה נאמדת בכ – 244,000 ש"ח).

איך עבדה השיטה?

לאחר רישום הזכויות הציבוריות והפעלת המוניות, נהג שנסי להשכיר את המוניות לנהגים, אשר שילמו תמורת השכרת המוניות סך של 1,750 שקלים לשבוע עבור מונית. לאחר שהיה משכיר את המונית היה פועל, ללא ידיעתו של הנהג המשכיר, על מנת להפקיע את הזכות הציבורית מאותו הרכב, דבר שהוביל להפיכת המונית לאסורה לשימוש. לאחר היה דואג לקשור את אותה זכות ציבורית לרכב אחר ולהשכירו כמונית וחוזר חלילה.
שנסי עשה שימוש כפול ברישיון מונית לכל הפחות ב 51 הזדמנויות. תוך שהוא מציג בפני הנהגים השוכרים מצג שווא לפיו הם שוכרים מוניות המותרות לנסיעה על פי חוק עם רישיון מונית וביטוח, וקיבל במרמה את כספי השכרת המוניות בסך של כ- 2,437,500 שקלים.

3 צפייה בגלריה
מונית
מונית
שימוש כפול במוניות
(צילום: שאטרסטוק)

במהלך התקופה, פעל שנסי בסיוען של אשתו ואמו להסתרת בעלותו ברכבים ששימשו לביצוע העבירות על דרך רישום הרכבים על-שם אחרים ללא ידיעתם וללא הסכמתם וזאת במטרה להסתיר את זהותו בביצוע העבירות ובמטרה להסתיר את השימוש בכספים שהתקבלו במישרין ובעקיפין מביצוע העבירות.
במהלך התקופה, רכש שי והחזיק עשרות כלי רכב, מתוכם רשם 74 כלי רכב על שם אחרים ללא ידיעתם וללא הסכמתם. כתוצאה ממעשיו נרשמו לחובת האחרים עבירות תנועה שביצעו נהגים ברכבים, וכן דו"חות חניה וחיובים שונים הקשורים ברכבים. מורן וצביה פעלו להסבת הדו"חות מהאחרים הרשומים כבעלי הרכב אל הנהגים ברכבים, כל זאת על מנת להניח את דעתם של האחרים ולמנוע מהם לפעול נגדם.

העלמת מס והלבנת הון במיליונים


עוד נטען כי במהלך התקופה הרלבנטית העלים שנסי הכנסות בהיקף של כ-10,500,000 שקלים, עשה שימוש בחשבוניות פיקטיביות וקיבל החזרי מס בגובה של למעלה מ-3,000,000 שקלים עבור הוצאות שלא הוציא. בין היתר, הפיק תלושי משכורת מזויפים שבאמצעותם דיווח על הוצאות מוכרת ואף קיבל החזרים על עבור מס בלו בגין רכישת דלק, שעליו לא שילם מעולם. שנסי ביצע הלבנת הון בהיקף שעולה על 23,000,000 שקלים, והסווה את הכנסותיו באמצעות פתיחת חשבונות בנק מזויפים בסיוע אשתו ורישום החברות שבבעלותו על שם בעלים אחרים.
כאשר נודע לשנסי שאחד ממכריו זומן לתת עדות במשטרה, הורה לו שנסי למסור גרסה שקרית וכן הוריד מהמונית של אותו מכר את סימני הזיהוי, כך שהיא תראה כרכב רגיל. בהמשך לכך, כשמשטרת התנועה ביצעה אכיפה ועכבה נהגים ששכרו משנסי מוניות, הנחה את אשתו מורן לאסוף את כלל המסמכים והמחשבים שבהם היה מידע בנוגע לעסקיו ולהעבירם לאדם אחר.

3 צפייה בגלריה
הוריד מהמונית את סימני הזיהוי
הוריד מהמונית את סימני הזיהוי
הוריד מהמונית את סימני הזיהוי
(מונית לילה, צילום: מוטי קמחי)

לשי ומורן שנסי מיוחסות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מסירת מידע כוזב במטרה למנוע דיווח, מסירת מידע כוזב במטרה למנוע דיווח בקשר לרכוש אסור, השמטת הכנסה מדו"ח, מסירת נתונים כוזבים, מרמה ערמה או תחבולה, סיוע להתחמקות ממס, הצהרה בלתי נכונה לפקיד הבלו, סיוע לקבלת דבר במרמה, הוצאת חשבונית פיקטיבית, קשירת קשר לביצוע פשע, השמדת ראיה ושיבוש הליכי משפט.

קראו גם:

לשי שנסי בנוסף, מיוחסות עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, זיוף, שימוש במסמך מזויף, השמטת הכנסה מתוך דו"ח שיש לכללה במזיד, מסירת ידיעה כוזבת, שימוש במרמה ערמה ותחבולה, קבלת דברת במרמה, ניכוי מס תשומות בלי מסמך, איסור הלבנת הון, איסור עשיית פעולה ברכוש אסור, שיבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה, קשירת קשר לביצוע פשע, השמדת ראיה, שיבוש הליכי משפט ומסירת רכב לתיקון בשטחים ולמורן שנסי מיוחסת עוד עבירת סיוע לקבלת דבר במרמה.
לצביה שנסי מיוחסת עבירה של סיוע לקבלת דבר במרמה. לחברות "סיסו מוניות בע"מ", "א.א.ק עבודות כלליות בע"מ", "אל האופק בע"מ" ו-"מ.ש.א. מוניות בע"מ" מיוחסות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מסירת מידע כוזב במטרה למנוע דיווח, מסירת מידע כוזב במטרה למנוע דיווח בקשר לרכוש אסור, איסור הלבנת הון ואיסור עשיית פעולה ברכוש אסור.