מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית יעל שרר ביקרה בחריפות את בית חולים וולפסון והעומדת בראשו, ד"ר ענת אנגל, במהלך דיון של ועדת הבריאות בכנסת על החדרים האקוטיים בבתי החולים בישראל המיועדים לטיפול בנפגעי תקיפה מינית.
3 צפייה בגלריה
החדר האקוטי בוולפסון. ציון נמוך
החדר האקוטי בוולפסון. ציון נמוך
החדר האקוטי בוולפסון. ציון נמוך
(צילום: אביגיל עוזי)
קראו גם:
לדבריה, בבדיקה שערכה השדולה בקרב מטופלים עלה כי החדר האקוטי בבית החולים וולפסון, המכונה "חדר 4", קיבל את הציון הנמוך ביותר. בין התלונות שעלו: סירוב לקבל מטופלים שאינם מעוניינים להגיש תלונה במשטרה, צוותים רפואיים מבתי חולים אחרים שטענו כי קיבלו סירוב כשביקשו להעביר מטופל לחדר 4, המתנה של מטופלים שעות ארוכות מחוץ לחדר ואף דרישת תשלום עקב רישום לא תקין.
הטענה המרכזית של שרר, שהשדולה בראשה היא עומדת הגישה לאחרונה בג"ץ נגד הנהלים הקיימים בחדרים אלה, היא כי בוולפסון ממשיכים לשלוח בניגוד להנחיות מתמחים ללא ניסיון ורקע בתחום הפגיעה מינית. כך לדוגמה הוצגה עדות של אשת רפואה שהפנתה מטופלת ואז גילתה כי מי שקיבל אותה הוא מתמחה ברפואת ילדים.
3 צפייה בגלריה
ד"ר אנגל
ד"ר אנגל
ד"ר אנגל
(צילום: קובי קואנקס)
"היחס בוולפסון הוא לא דבר חדש ואני אמרתי זאת כבר כמה פעמים", טענה שרר בפני הוועדה. "הייתי רוצה לשמוע תוכניות אופרטיביות, התחייבויות לעבודה ממש ואולי איזו התנצלות בפני עשרות הנשים שהגישו תלונות בשנה האחרונה על השירות".
על פוסט שפרסמה ד"ר אנגל ובו ביקשה לדעת על חוויית הטיפול בחדר הגיבה שרר, "נשים וגברים שחוו אונס נמצאים במצוקה גדולה וחווים בחדר האקוטי זלזול, הפרה של הזכויות שלהם ושלהן ויחס לא מכבד... תקווי שאף פעם לא תידרשי לשירותים הגרועים שאת מספקת".
מנהלת וולפסון, ד"ר ענת אנגל, לא נשארה אדישה לביקורת, "העלתי את הפוסט בגלל שרציתי לשמוע מאחרים על חווית הטיפול אצלנו ואני רוצה לשמוע ביקורת, כולנו נמצאים באותו צד במלחמה לשנות דברים לטובה, דווקא ביום האישה חשוב לזכור שכולנו כאן עבור הנפגעים והנפגעות, מרכזי הסיוע, השדולה ובית החולים וחשוב לנו שהם לא יחששו לבוא לכאן.
"ההנחיה שלנו היא להגדיר פנייה לחדר 4 כטיפול נמרץ, זאת ממש החייאה שתקבע בין חיים ומוות וכך אנחנו מסתכלים על זה. החדר קולט 350 מטופלים בשנה והמספרים רק עולים. כמחצית מכלל הפונים לחדרים אקוטיים בכל הארץ מגיעים אלינו. אנחנו תמיד בתהליך של למידה ושיפור ורק בחצי שנה האחרונה ביצענו שינויים חשובים.
3 צפייה בגלריה
שרר
שרר
שרר
(צילום: פרטי)
"מעולם לא התנינו קבלת טיפול בהגשת תלונה", היא מדגישה. "על פי החוק אנחנו מחויבים לדווח על כל נפגע עבירת מין וזו אמירה שמאוד קשה להעביר למטופלים ברגע כל כך רגיש, אך זו המחויבות שלנו. בוודאי שמעולם לא סירבנו לקבל מטופלים, גם לא מבתי חולים אחרים. באשר למתמחים שונים, רק צוות המחלקה הגינקולוגית מקבל את הפונים לחדר 4, במידה ויש פגיעה שמצריכה רופא מומחה אחר, כמו אורתופד או רופא ילדים, הוא מוזמן לבדיקה וכל רופא שנכנס לחדר עבר השתלמות בתחום הפגיעה מינית".
לסיום אומרת ד"ר אנגל, "בשום שלב לא טענתי שהמצב מושלם, אבל אנחנו מספקים את המענה הרפואי, נפשי וריגשי הכי טוב שאנחנו יכולים לספק במסגרת כוח האדם שלנו שלא מקבל לווי אישי למרות העבודה הקשה והמורכבת שהוא מבצע ושנותן את הנשמה כאן".
שביעות הרצון של המטופלים בחדר 4 בוולפסון:
44% רע מאוד
10% חיובי
46% בינוני
לשם השוואה 46% מהמטופלים בהדסה עין כרם העניקו ציון טוב מאוד