מה עושים כאשר חולה קורונה נזקק לצנתור דחוף כדי להציל את חייו? בבית החולים וולפסון לא נרתעו מהאתגר, והצילו את חייו של גבר בן 78, חולה קורונה שלקה בליבו בזמן ששהה בביתו. "הדבר האחרון שאני זוכר זה שנפלתי", משחזר האיש, תושב חולון. "למזלי אשתי היתה שם כדי להזמין אמבולנס. לא יודע איך הייתי שורד בלעדיה".
בבית החולים הוחלט שהוא זקוק לצינתור באופן בהול, אך במקביל התגלה כי האיש חולה בקורונה ועל כן מלאכת הניתוח הפכה למורכבת ורגישה. הצוות כולו התמגן בחליפות ונכנס לחדר הניתוח בזהירות מירבית.
קראו גם:
"הפיזור הנרחב של וריאנט האומיקרון באוכלוסייה מחייב את צוותי הרפואה להמשיך לטפל גם במחלקות בית החולים בחולי קורונה עם בעיות רפואיות נוספות", מסביר מנהל מערך הלב בבית החולים, פרופסור רונן רובינשטיין. "המטופל מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ לב והוא חולה קורונה מדוכא חיסון, שחווה התקף לב וצונתר על ידי צוות ממוגן. בגלל הצורך בהמשך בידוד ממושך הוא ישוחרר בהקדם האפשרי לבידוד ביתי.
"אנו מתאימים את פרוטוקולי האשפוז והטיפול למציאות ולעומס בבית החולים. ההתאמה מתבצעת כמובן מבלי להתפשר על איכות הטיפול ובטיחות המטופל, אך אין מנוס מאימוץ שגרה אחרת המותאמת למצב התחלואה הנוכחי. מעניין לציין שגם הקרדיולוג המצנתר הינו מחלים טרי שאף חוסן, כולל בוסטר, בעבר".
למרות שהוא עדיין חולה קורונה, המטופל צפוי להשתחרר לביתו וכבר מרגיש יותר טוב.
"אמנם הטיפול לא נעים, אבל אני מקבל פה טיפול מעולה מהצוות", הוא משתף. "אני חולה קורונה כבר 20 יום וזה לא עוזב אותי, אבל אני מרגיש טוב".