מכל חולון והסביבה היו מגיעים במיוחד כדי לטעום את מנות הבית המיוחדות של מסעדת "מרוק", אבל אחרי חמש שנים ברחוב סוקולוב, עבודות הרכבת הקלה והמלחמה גרמו להם לעזוב. המקום החדש שווה אפילו יותר. "מיינט חולון" בדק מה קורה במרוקו פינת חולון.
כרוב מעשנה, קרפצ'ו בצל, קבב מרוקני, פיצוחים שחורים, קוקטייל טחינהקולדה, פרנה דקיקה בטבון עם ממרחים, הם רק חלק ממנות הדגל של המסעדה שהפכה להיות אחת האהובות ביותר בחולון ומשכה אליה במשך חמש שנים מבקרים וסועדים רבים מחולון ומכל הסביבה. אם חיפשתם אותם לאחרונה, גיליתם שהם כבר לא שם - אבל יש מקום חדש.
קראו גם:
שרדו את הטילים אבל לא את הרכבת הקלה
את תקופת הקורונה הם שרדו, בשנת 2021 כשנפלו טילים בסוקולוב, המסעדה חטפה גל הדף וכל הוויטרינות התנפצו, הדלתות נהרסו מהזעזוע, השמשיות נקרעו, בקבוקים נשברו בתוך המסעדה ושולחנות נשרטו מהרסיסים. אבל המסעדה תמיד חזרה לעצמה.
מה שבסופו של דבר גרם לבעלי המסעדה להבין שהגיע הזמן לעזוב היא הרכבת הקלה. עבודות הקו הירוק הגיעו לרחוב, כבישים החלו להיחסם, האבק מהקדיחות חנק את האוויר, וב"מרוק" הבינו שדי.
בשיחה עם "מיינט חולון", מספר ניסים זיו (40, תושב אגרובנק), השף ואחד מבעלי המסעדה: "הפעילות של הרכבת הקלה לא איפשרה לנו לחיות יותר. סגרו לנו את הרחוב, קשה מאוד להגיע אלינו, קשה מאוד לארח. השיפוצים עשו אבק באוויר ורעש מאוד לא נעים. בנוסף, לכל זאת, גם התחילה המלחמה, השותף שלי (שני אמסלם, ש.ש.) יצא למילואים כל הזמן, ואז אמרנו לעצמנו – חייבים אתחול, ולעבור למקום חדש".
המסעדה נסגרה, אבל יש לנו בשורה מצוינת ללקוחות הנאמנים וגם לחדשים שעדיין לא גילו אותה: ב-27 באוקטובר תפתח "מרוק" במיקום חדש: פרימום סנטר, רחוב המשביר 1 חולון.
זיו, שמגיע לאחר שנים רבות של ניסיון בעולם הקולינריה, ובעבר אף שימש כיד ימינו של השף הידוען, משה שגב, ובישל במסעדות היוקרתיות בארץ, מספר: "ניהלתי 12 מסעדות של השף, ואחרי שש שנים החלטתי לפרוש, או יותר נכון לפרוש כנפיים בעצמי. הגעתי לעיר שבה נולדתי וחייתי כל חיי – חולון, כדי לפתוח את 'מרוק'. ההתחלה הייתה הצלחה מהממת, עד שבתוך זמן קצר הגיעה גם הקורונה, גם הרכבת הקלה ואז המלחמה – וזה מה שהוביל לשינוי שאנו עושים עכשיו".
מטבח פתוח ומתכונים חדשים
בימים אלה נערכים במסעדה לקראת פתיחה. "אנו ממש בשלב גיוס עובדים חדשים לקראת הפתיחה החדשה, ומחפשים אחר טבחים, מלצרים, מנהלי משמרת, ברמנים, מנהלי דלפק ואפילו שוטפי כלים", אומר זיו.
מה יהיה שונה במסעדה החדשה?
"זו תהיה גרסה חדשה, מעוצבת ומשודרגת של המסעדה. אנחנו נפתח תחילה רק בשעות הצהריים כבר לקראת סוף החודש, ובמהלך חודש נובמבר – ברגע שנראה שהכל עובד נכון, נפתח גם בשעות הערב. המקום החדש עבר שדרוג מהמם מבחינה עיצובית ואווירה. אם לפני כן זה היה סוג של מסעדת פועלים בצהריים ובר אוכל בערב, עכשיו זו מסעדה לכל דבר, עם אפשרות לאירועים, וגם בכל יום חמישי יהיה תקליטן שיכתיב את האווירה".
איזה סוג אוכל יהיה במסעדה?
"אוכל מרוקני עם שילוב של השראה מטבח צפון אפריקני, אבל הכל עם טאץ' ישראלי אולטרה-עדכני. חשוב לציין, שמטבח יהיה פתוח, כך שכל הלקוחות יכולים לראות אותי ואת שאר הצוות מבשל, בזמן שאני מלהטט על הסירים והמחבתות. המקום החדש לא רק מביא איתו כיף, אלא גם מתכונים חדשים".
בעלי המקום מאמינים שהמיקום והשדרוג, יגרמו לקהל חדש להגיע ולהכיר את המסעדה: "'מרוק' החדשה תדאג להביא אווירה מחשמלת שטרם הכירו פה בשכונה. בדיוק חגגתי השבוע יום הולדת 40, ואני חושב שהמסעדה החדשה זו המתנה הכי טובה שיכולתי לאחל לעצמי ליום ההולדת".
פורסם לראשונה: 05:45, 23.10.24