בית בירה ואוכל חדש בשם "צ'פלין" נפתח לאחרונה בבת ים, וכולם מדברים על המסעדה החדשה הזו. כתב "מיינט" יצא לבדוק, לטעום, וחזר לדווח.
האווירה: כמו בר בירה במינכן
אז הייתה שמועה ברחוב, דבר שלא קורה כל יום, שאת שטרודל הדובדבנים של צ'פלין, המסעדה החדשה בטיילת בת ים, אסור לפספס. בדיקה קצרה העלתה מי שאמון על המטבח הוא אלכסנדר דרוז. לא המשתתף הכי מפורסם מהשעשועונים האינטלקטואליים מתוכניות טלוויזיה ברוסית, כי אם השף והבעלים המצליח של "וילה מארה" בתל אביב ובבת ים, שכבר הביא בעבר אוכל אותנטי וטעים לעיר, לצד מבחר דגים ופירות ים.
אלא שהפעם דרוז חורג מתפריט של מסעדת יוקרה ופאר עם נוף המשקיף מחופי הסלע ועד קפריסין, ופתח ממש לפני שבוע את "צ'פלין" ברחוב בן גוריון – עם תפריט של בית בירה ונוף לכביש ולחניון של המרכז המסחרי של אלבי בת ים.
קראו גם:
הציפייה הייתה לבר קטן ויחסית אינטימי, אך ההפתעה הייתה מרובה לראות מקום שמתפרש על מטרים נכבדים לאורך הרחוב, עשרות סועדים יושבים ונהנים תחת תנורי החימום בערב קריר בעודם יושבים בחוץ.
כשנכנסים מגלים בין החדרים השונים עוד מספר נאה של מבקרים וסועדים, כשברקע מוקרנים מבחר סרטים מתקופת הראינוע של השחקן-במאי-תסריטאי-מלחין צ'ארלי צפלין. תענוג לראות מקום ישראלי שמזכיר את מיטב ברי הבירה של מינכן – אם זה בגודל, בכמות האנשים דוברי השפות הרבות שפוקדים את המקום וכמובן גם בברזי הבירה.
אכן, המקום מציע 14 סוגים של בירה מהחבית וזאת לצד כעשרים בקבוקים שונים. מי שמזמין בכוסית אפשר ליהנות מכוסית בירה צנועה של 330 מ"ל, 500 מ"ל והייתה גם קבוצה משעשעת של דוברי רוסית שכל אחת ואחד מהם החזיק כוסית כבדה מאוד של ליטר. ואשה זדרוביה הייתה המילה הכי מושמעת בבר.
המחירים: מ-25 שקל לכוסית של אלו שפחות יודעים לשתות, ועד 65 שקל לענק שלא ניתן לסיים. המבחר כולל בירות בהירות וקלילות כמו "1664" ועד כבדות, ממלאות ומכרסות כמו "גינס" – שהייתה טרייה מהברז, כאילו ייצרו אותה עכשיו בדבלין אירלנד.
מנות הדגל, המבורגרים, שרימפס - וגם מחירים
בניגוד לשאר המקומות של השף דרוז, שמציעים אוכל שיכול להיחשב כבריא: סלטים, דגים ופירות ים, כאן עיקר התפריט מבוסס על פריטים שסופגים את האלכוהול. החל מצ'יפס&שרימפס (68 שקל), צ'יפס&שניצל (65 שקל), קלמרי קריספי (55 שקל), ועד פלטת שרקוטרי (מבחר נקניקים – 75 שקל). הקרדיולוג פחות ימליץ, אבל טעים.
מי שבוחר ללכת על הצד הבטוח, מומלץ לבדוק שתי מנות דגל של המסעדה: סמאש בורגר עם צ'דר ושרימפס – המבורגר שנעשה במקום, גבינת צ'דר, חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל מטוגן, צ'יפוטלה, שרימפס ברוטב צ'דר ושמנת (88 שקל) – וראוי לשבח כי ההמבורגר הוא בין הטובים והמושחתים ביותר שתמצאו כיום באיזור מרכז הארץ. עסיסי, נימוח וקראנצ'י (כן, הכל באותו ביס) עת הוא שוחה ברוטב גבינה בדיוק במידה ומגיע בלחמניה שזופה שעושה את המנה אלגנטית עוד יותר.
מנה אחרת היא מנת הפורל וז'וליין פטריות – שהיא למעשה נתח שלם של דג המים המתוקים, אותו מכינים על פלנצ'ה וטאבון, ומעליו מיקס פטריות צלויות ברוטב שמנת כמהין (95) – וזו מנה טעימה, עשויה בדיוק במידה, ושפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. המלצרים הבינו את הסכנה מראש, ולכן הביאו זוג כפפות לאכילה – כי הם יודעים שהסועדים לא יוכלו להפסיק לאכול, ללקק את הרטבים או לוותר על שומשום שנופל מהלחמניה.
אל תפספסו את שטרודל הדובדבנים
לאחר כמות נכבדת של בירה וגם מנות גדולות, עמוסות ויפות, אף אחד כבר לא יכול להכניס ולו פירור לבטן. מלבד קינוחים, כי זו באמת קיבה נפרדת.
אם כבר קינוח, בשביל זה נולד שטרודל הדובדבנים (45 שקל) של "צ'פלין", שהוא אולד-סקול בכל הקשור לקינוחים של המטבח הקולינרי המודרני, אבל גם מזכיר טעמי ילדות נשכחים, עוד מהתקופה שסבתות טרחו להכין רולדות פירות טעימות.
מומלץ גם לא לפסוח על נמסיס קצת אחר (45 שקל) – עוגת שוקולד דחוסה, עמוסה ומשכרת באיכות. אחרי זה, תבטלו את כל הפגישות שיש לכם ליומיים הקרובים, צריך רק לישון ולעכל את הכל.
אחרי שאכלנו, כמה מסקנות: "צ'פלין" הוא לא רק מקום של "לבוא לאכול", זה מקום של חברים, מוזיקה ואווירה. המחירים שפויים ביחס ליוקר המחייה. והכי חשוב - ברגע שתחצו את המפתן תרגישו שדילגתם על שלב הדיוטי פרי, ונחתתם בבית מרזח אירופאי משובח. שמחים לפרגן לעסק בת ימי מקומי, ואין סיבה לצאת לבלות מחוץ לעיר.