במשך שנים סבלה שכונת ג'סי כהן מסטיגמה שלילית ונחשבה לחוליה החלשה של חולון. לאחרונה החלו בעירייה לקדם תוכנית התחדשות שאמורה לשנות את פניה של השכנה הוותיקה מקצה לקצה, וגם להביא אליה אוכלוסייה צעירה ומבוססת, אבל האם התוכנית המוצעת תספיק?
כחלק מן המהלך התקיים בשבוע שעבר כנס שיתוף ציבור מקוון עם תושבי השכונה, בו השתתפו בין היתר גם ראש העירייה מוטי ששון ומהנדסת העיר, אדריכלית מימי פלג.
לפי העירייה, תוכנית המתאר להתחדשות עירונית תאפשר חידוש בניינים בשכונה ותיתן מענה למבני הציבור הנדרשים בשכונה, עם זאת, בבחינה מדוקדקת יותר עולה כי לא בטוח שהאופציה פתוחה עבור כל התושבים, "ראשית חייבים להבין שהתוכנית הזאת לא תצא לפועל בזמן הקרוב", מסביר חבר מועצת העיר ותושב השכונה, ניסן זכריה. "זה עניין של כמה שנים טובות לפחות. לגבי פינוי־בינוי, העירייה מאפשרת להוסיף לכל השכונה ולרחוב הערבה עד 3,000 יחידות דיור, זה אומר שמי שימהר יספיק ומי שלא יפספס".
לדברי זכריה ישנה גם סוגיית הכדאיות הכלכלית, שהיא זו שעומדת בפני יזמים בבואם לקחת על עצמם פרויקט כזה או אחר, "העירייה מציעה יחס של 1 ל־2 או 1 ל־3 יחידות דיור לפרויקט, זה יחס מאוד כדאי אם הפרויקט נמצא בתל אביב, שם נמכרות דירות במחירים גבוהים", מסביר זכריה, "לעומת זאת, בשכונה כמו ג'סי כהן שבה מחירי הדיור ממילא נמוכים יותר, אם היזם לא יקבל יחס של 1 ל־4, ספק אם הוא ירצה להיכנס לזה. אלו סוגיות שהעירייה עדיין צריכה לפתור ולמרות שהייתי שמח לחגוג עם כולם, עדיין מוקדם לחלום על התחדשות עירונית אמיתית בשכונה".
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "התוכנית עדיין נמצאת בשלב בחינת החלופות ובחירת חלופה מועדפת, ולכן לא קבעה עדיין מספר של יחידות דיור ו/או זכויות בצורה סופית, וכן את המכפילים בהתאם. בנוסף, מדובר בתוכנית מתאר ולא בתוכנית מפורטת, שתקנה זכויות כ"סלים" למתחמי מימוש, ולא פרטנית למגרש. כמו כן, מכוח תוכנית ההתחדשות הכוללת בעיר ‑ ח/619, המגרשים יקבלו זכויות להתחדשות מגרשית בהתאם לקטגוריה שאליה ישויכו".
עוד חדשות חולון