במפעל "המשקם" אשר באזור התעשייה בחולון מועסקים אנשים עם מוגבלות. עם פתיחת מלחמת "חרבות ברזל" בשבעה באוקטובר, בוצעה הסבה במחלקת החשמל שבמפעל: מעבודות חשמל - לתיקון ולשדרוג קסדות של לוחמי צה"ל. בנוסף, עקב המחסור הרב בתחבושות בבתי החולים בימים הראשונים למלחמה, במפעל החלו גם לייצר תחבושות לכל גופי הרפואה.
ארגון "המשקם" הוא זה שמנהל את הפעילות השוטפת המפעל. מדובר בארגון חברתי, בבעלות משרד הרווחה וההסתדרות הציונית העולמית, וזהו למעשה הארגון הגדול ביותר בישראל שמעסיק עובדים בעלי מוגבלויות, והיחיד שמשלם שכר ותנאים סוציאליים מלאים לעובדים. כיום הוא מעסיק כ-2,800 אנשים עם מוגבלויות ב-27 מפעלים בכל רחבי הארץ, ובמפעל "המשקם" בחולון מועסקים כ-150 עובדים.
קראו גם:
מפעל "המשקם" בחולון מקבל מדי יום קסדות שונות משדה הקרב, שם עומלים העובדים לתקן, לשפץ ואף לשדרג אותן. הקסדות המתוקנות והמשופרות חוזרות ללוחמים הנמצאים ברצועת עזה ובגבול הצפון. פעולות ההרכבה המסובכות ביותר עושים אנשים עם מוגבלות – בשל רגישותם הרבה לפרטים הקטנים, ובכך למעשה משתתפים במארג החברתי של המאמץ המלחמתי.
"מפעל הקסדות בחולון וארגון "המשקם", מוכיחים לכולנו עד כמה אותם אנשים עם מוגבלות, שלעיתים "שקופים" ולא נתפסים כאוכלוסייה יצרנית, הם למעשה בעלי תפוקה משמעותית: עבודתם תורמת למאמץ המלחמתי", מספר אריאל לוי, מנכ"ל "המשקם", "מהשבעה באוקטובר, תפרנו במתפרות שלנו מעל ל-100 אלף זוגות מדים לצה"ל, אנחנו משפצים ומתקנים קסדות ללוחמים ומייצרים תחבושות לבתי חולים. כל אדם עם מוגבלות יכול למצוא אצלנו בית חם, וכל ארגון או חברה יכולה למצוא אצלנו תפוקה יעילה, כלכלית וכדאית בנוסף להשתתפות במשימה החברתית לשילוב אנשים עם מוגבלות".
גם בימי שגרה הארגון משלב את עובדיו בשוק התעסוקה והייצור בישראל, ומוכיח כל יום מחדש עד כמה פוטנציאל התפוקה של אנשים עם מוגבלות הוא גדול ומשמעותי.