למרות התנגדות רשתות השיווק, חוק מיחזור הבקבוקים הגדולים נכנס לתוקפו בתחילת חודש דצמבר 2021. במסגרת החוק, בקבוקי משקה גדולים, עד חמישה ליטר, נכללים מעתה בחוק הפיקדון ויחויבו בפיקדון של 30 אג'. הרשתות והמרכולים יתבקשו לקלוט את בקבוקי הפלסטיק והזכוכית ולהחזיר לצרכנים את כספם במזומן. ומה עם כלובי הבקבוקים ברחבי הערים שאליהם התרגלנו להשליך בקבוקים גדולים? אלה כבר החלו להיאסף – ובהדרגה ייעלמו מהנוף.
מחלקת המיחזור של עיריית חולון כבר החלה להוציא באופן הדרגתי את המיחזוריות ממרבית השכונות כבר במהלך חודש דצמבר. לאור החוק החדש, ביקשה העירייה מהתושבים שלא להשליך את מיכלי המשקה לפחים הכתומים ועודדה את הציבור להחזיר את הבקבוקים לרשתות המזון.
קראו גם:
אלא שיו"ר ועדת איכות הסביבה בעיר, המשנה לראש העירייה, מאיר חלבי, לא ממש מרוצה מהמהלך. "זאת החלטה ארצית ולכן כל הרשויות כפופות לה, אך האם זה מהלך טוב? לא כל מה שהמדינה מחליטה בהכרח נכון. בפועל אני רואה שהמיחזוריות של הבקבוקים תמיד מלאות. זה אומר שאנשים משתמשים בהן וחבל שמצרים את צעדיו של האזרח הקטן שמבקש למחזר קרוב לביתו. מה הצעד הבא? לוותר על מיכלי המיחזור של נייר ואלקטרוניקה? חבל. אני מקווה שיש להם סטטיסטיקות מוצדקות שמחזקות את המהלך, ורק ימים יגידו אם הוא נכון".
במקביל למהלך, עיריית חולון הציבה קרטוניות חדשות גדולות יותר, הכוללות גגות למניעת כניסת מי הגשמים. בעירייה מציינים שהם מיועדים אך ורק לקרטונים ולא לנייר, אשפה וגזם".
עוד חדשות חולון