"אוכל של צהרונים" הוא כבר מזמן לא ביטוי שלילי. המבחר גדל וגם חוק התזונה הכניס בו שדרוגים משמעותיים. לצד זה, היום חברות ההסעדה גם מתחשבות בצרכים ייחודיים של טבעונים, צמחונים ואלרגיים, מה שדורש מחברות ההסעדה לבצע שינויים משמעותיים.
2 צפייה בגלריה
הקציצות האהודות
הקציצות האהודות
הקציצות האהודות
( צילום: "מבושלת")
"עניין הבריאות דומיננטי בחמש השנים האחרונות", אומר סמנכ"ל השיווק של קבוצת CIP, דורון כהן, המחזיקה בחברת ההסעדה מבושלת. "כל שנה יש לנו תפריט חדש וכל שנה אנחנו מנסים לגוון ולהעשיר ‑ פחות מעובד ויותר חלבון. את כל הטחונים אנחנו מכינים בעצמנו כדי שנוכל לחשב בדיוק את הערכים התזונתיים. בהתחלה זה לא היה קל. קשה לשנות הרגלים לילד שאוהב שניצלונים וקטשופ. זה היה מאוד מאתגר, אבל ברגע שנכנס חוק התזונה והרגולטור תמך בזה, אז היה לנו גב. יכולנו להסביר לגננת שדרשה בקבוק קטשופ מדוע זה לא אפשרי".
יש הבדל בין הטעמים של הילדים בכל עיר?
"יש תפריט חברה, וכל רשות יכולה לבחור מתוכו. בחולון ובבת ים יש יותר ביקוש למנות צמחוניות וטבעוניות. זו מגמה שבכלל תפסה לאחרונה. כמובן שילדי חולון ובת ים גם אוהבים מאוד שניצלונים וכרעיים. בספטמבר אנחנו מכניסים להם מבדקים של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות וחזה עוף, כי אנחנו חושבים שזה יילך טוב.
"באופן מפתיע יש הבדלים בטעמים בכל הארץ. לדוגמה, בצפון לא הבנו למה קיבלנו תלונות על אוכל תפל, וגילינו שהילדים שם אוהבים טעמים מפולפלים. אין להם בעיה עם הרבה תבלינים, בניגוד לילדי המרכז, שטיפת כורכום גורמת להם להירתע.
"אגב, בתחום הירוק חולון ממש חלוצה. היא בין הערים הראשונות שהכניסו את הכלים הרב־פעמיים ועשתה לזה עבודת שיווק מדהימה. השנה גם בת ים מצטרפת למגמה".

2 צפייה בגלריה
דורון כהן
דורון כהן
דורון כהן
( צילום פרטי)

קראו גם:

ומה הסוד של הקציצות?
"זו לא קלישאה. ילדים באמת מבקשים לאכול בבית את הקציצות של הצהרון. אנחנו כל הזמן מקבלים פניות מהורים לגבי הקציצות שלנו. הורים עובדים קשה, ובפועל רוב הזמן הילדים אוכלים במסגרות, אז הם רגילים ואוהבים את הטעמים שלנו".
רוצים גם? השגנו לכם את המתכון לקציצות הסודיות של הצהרון:
מצרכים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
1 בצל לבן מגורד
3 כפות פירורי לחם מקמח מלא או שבבי שיבולת שועל
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
מצרכים לרוטב עגבניות:
1 בצל בינוני
1 גזר
3 עגבניות גדולות קלופות
1 כף שמן זית
1/2 ליטר מים רותחים
1 רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר חום - לא חובה
מעט מכל תבלין: אורגנו, בזיליקום, פלפל שחור טחון, מלח לפי הטעם
אופן הכנת רוטב העגבניות:
- קוצצים בצל ועגבניות לקוביות קטנות
מגרדים את הגזר במגרדת דקה.
- מחממים סיר, מוסיפים את השמן, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את העגבניות, הגזר והשום הכתוש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את רסק העגבניות.
- מוסיפים את המים, המלח, הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה ומערבבים.
- מבשלים 15 דקות על אש קטנה.
אופן הכנת הקציצות:
- מערבבים את הבקר הטחון והבצל.
- מוסיפים פירורי לחם או שבבי שיבולת שועל.
- מוסיפים תבלינים וביצה.
- מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- במחבת עמוקה ורחבה מכינים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מרטיבים את הידיים במים ויוצקים כדורי קציצות אל תוך הרוטב, מבשלים על אש קטנה במשך 15-10 דקות במחבת מכוסה, עד שהקציצות מוכנות.