לפני 18 שנה הוקם שבט הצופים 'עתיד' בחולון, בתמיכת מחלקת הנוער של עיריית חולון. תחילה פעל השבט במקלט הסמוך לבית ספר 'בן צבי' והובטח לראשי השבט מבנה קבע ראוי, אולם עד היום הבטחה זאת לא מולאה.
כיום מונה השבט 400 חניכים ובהיעדר מבנה הם נאלצים לארגן פעולות בגנים ציבוריים, דבר שכבר הוביל לקבלת קנסות מצד פקחי העירייה ואף עורר מספר תגובות אלימות כנגד החניכים.
"בחופש פסח ישבנו לשחק בגינה ציבורית וקיבלנו דוח", מספרת חניכה בשבט, "התייחסו אלינו כמו אל עבריינים בזמן שבסך הכל קיימנו פעילות חינוכית רגילה. אנחנו צריכים מקום משלנו, אנחנו עושים פעילות בבית קפה כי לא נעים לנו לשבת במקלט קטן שיש בו חולדות".
מהו החשש הגדול שלכם?
"אין לי ספק שילדים עזבו את השבט בגלל זה. לשבט 'ארנון' יש מבנה ומחסן ורואים איך הוא פורח, אז חבל שפוגעים בשבט שלנו. אנחנו צריכים מקום מגודר. צריך להבין שכשאנחנו יושבים בגינה זה מקום ציבורי ואין לנו שליטה על הסביבה, באים ילדים ומנסים להפריע, גם מבוגרים מרשים לעצמם להעיר לנו וכבר קרו מקרים שדתיים זרקו עלינו שקית עם מים כי הפריע להם שכמה ילדים החזיקו טלפונים ניידים. זה מצב של חוסר אונים, כי במקום ציבורי אין לך אפשרות לומר לאנשים אחרים ללכת, ובצדק".
מה המסר שלך לעירייה?
"שבט צריך מבנה קבע. זה פוגע לנו בכל ההוויה והחניכים כבר לא אוהבים להגיע לשבט. יש גם את העניין הביטחוני. כשחולון נכנסת לטווח הרקטות אנחנו נאלצים להשאיר את המקלט פתוח - ואז באים אנשים ושוברים לנו את הציוד או מקשקשים לנו על הקירות".
לפני כשנה עיריית חולון הקצתה לשבט מגרש להקמת קן ברחוב אמיר דרורי פינת האלוף אהרון יריב, אך הפרויקט טרם מומש והחורף הקר מאיים על פעילות השבט.
"חבל שבחולון, שמכנה את עצמה 'עיר הילדים' אין טיפול הולם בנושא תנועות הנוער. אין לנו ספק שאם היה לנו כוח פוליטי, כמו לגופים אחרים, כבר מזמן היו מוצאים לנו פתרון. בני הנוער שלנו לא מתכננים לוותר ואנחנו תומכים בהם", אומרת אם לחניכה בשבט.
לדבריה, "עצוב מאוד שבמקום לקדם תנועות נוער שמספקות מענה חיובי לבני הנוער ושומרות אותם הרחק מהרחובות, העירייה בוחרת להתעלם מאיתנו. זה לא מאבק חדש ואנחנו מחכים למבנה כבר שנים, אבל הפעם לא נוותר, מגיע גם לנו פתרון ראוי".
תגובת עיריית חולון תתפרסם כשתתקבל.