תלמידי אורט מיטרני בחולון לומדים במגוון מסלולים טכנולוגיים שמכשירים אותם לשוק העבודה, אך המסלול המועדף ביותר בבית הספר הוא מסלול בישול.
אתמול (יום שלישי) ניגשו תלמידי המסלול לבגרות חמש יחידות והתבקשו לבשל ארוחה מלאה לבוחנים, שפים מפקחים מטעם משרד החינוך, ובמקביל לענות על שאלות במסגרת ראיון אישי על תחום הבישול. בין המנות שהוגשו היו מרקים, סלטים, ארוחות בוקר מפנקות ומנות עיקריות בשריות.
נסיה יואל (18) הגיעה למיטרני רק השנה, אך כבר הספיקה לסיים בגרות מלאה עם 31 יחידות, מתוכן 10 בבישול, לבגרות היא הביאה מתכונים שיצרה בעצמה "אני אוהבת לבשל מגיל צעיר, כילדה הייתי ממציאה מתכונים הזויים, דברים מוזרים כמו פירות שלמים במאפים ותמיד חלמתי ללמוד את זה".
כיצד נבחנים על אוכל?
"קודם כל התבקשנו להכין מנות בזמן קצוב, ממש כמו מאסטר שף. הכנתי מרק, מנה עם חצילים וביצים, עוף בלימון ובשר ועוד מנות קלאסיות. שאלו אותי הרבה שאלות על אופן ההכנה, טמפרטורה וזמני בישול. בנוסף היו גם שאלות על איך בוחרים דגים ובשרים איכותיים וכיצד מטפלים במזונות שונים. מאוד חששתי לטעות, עד כדי כך שפחדתי לטעום בעצמי, אבל כשהמנהלת הגיעה, טעמה והתמוגגה מהאוכל זה נתן לי הרבה ביטחון".
מנהלת בית הספר, אורנה אייזמן, תיעדה את הבגרות מכל זווית אפשרית וכמובן טעמה "הייתה התרגשות גדולה, המטבח היה מלא ברעש, חום, צעקות וגם צחוק. כל אחד מהתלמידים עשה הכל כדי להכין את המנה הטובה ביותר. היה חשוב להם להגיש הכל חם ומדויק, זה היה נראה כמו תוכנית בישול מלאה באדרנלין. טעמתי כמה מנות והכי אהבתי מנת חריימה שהוכנה מדג סלומון, זה היה מיוחד ומלא בטעמים".
אייזמן מספרת כי מסלול הבישול שמקנה לתלמידים תעודת שף 1 הפך לפופולארי במיוחד בשנים האחרונות וכי מסלולים דומים בבתי ספר נוספים בישראל מגיעים ללמוד את שיטת העבודה של מנהלי המסלול השף דויד אלון ויוצאת האח הגדול, פרידה הכט, שסגרה את המסעדה המיתולוגית שלה ברחוב בן יהודה בתל אביב לפני כחמש שנים. "פרידה תמיד אומרת לתלמידים 'בבית הספר שלנו אין לא רוצה או רוצה - אני רוצה בשבילך'. היא מעניקה את כל כולה לתלמידים והתרגשה ממש כמוהם לקראת הבגרות".
איך זה נראה? צפו >>>