בית "להיות" הוא מרכז חינוכי וחברתי לטיפוח תודעת השואה ולקחיה, הפועל מטעם עיריית חולון. הבית מארח קבוצות ילדי גנים, בתי ספר, אנשי כוחות הביטחון ואחרים, להתנסות חווייתית והתמודדות קוגניטיבית עם נושא השואה.
במהלך הפעילות הם מקבלים מידע על השואה ונפגשים עם ניצולים תושבי העיר המספרים את סיפורם. ה"בית" מכיל שתי חדרים ובהם תמונות של נספים בשואה אשר משפחותיהם מתגוררות כיום בעיר חולון. בית "להיות" זכה בפרס החינוך מטעם יד ושם.
ביום שישי האחרון התקיימה חגיגת פסח לניצולי השואה בבית "להיות" בחולון. תושבי העיר נרתמו למען החגיגה בהתנדבות מלאה והכינו ערב שלא ישכח.
רון מעצב השיער וויקי לוי - יחד עם חבריהם דאגו לבשל תוספות וסלטים בכמויות אדירות ובטעמים מיוחדים, דאגו לשתייה, ליינות, מצות, כלים חד פעמיים וקינוחים.
רויה ישראל בנימין - בישלה שלושה סוגי דגים ועשתה זאת מכל הלב. כולם ליקקו את האצבעות ולא נשאר אפילו דג אחד...
ענת כלימי - עזרה עם הסלטים, עזרה בשינוע הדברים ובהכנות לארוע.
אדם טסה, ממתקי "טסה" - תרם 8 קילו פרלינים איכותיים
פיני ביתשו - דאג למארז חג מכובד
מיקי בוזגלו – דאג ליינות והגדות לפסח
מיטל שרון מנהלת בית להיות: "הנתינה והאהבה שהרעיפו עלינו מחממת את הלב תודה לכל מי שלקח חלק באירוע והפך את הערב לבלתי נשכח עבור כל כך הרבה אנשים, לכל מי שדאג למתנה שקבלו החברים והחברות בסוף הערב. על תשומת הלב והפינוקים. ריגשתם את כולנו.
תודה למתנדבי/ות בית "להיות" שהגיעו וסייעו בהכנות לאירוע ובאירוע עצמו, למתנדבי/ות מד"א חולון המקסימים שהגיעו לעזור ולשמוח איתנו. תודה ענקית לשגרירי בית "להיות" שהתגייסו יומיים שלמים לסדר ולארגן את המקום, לארוז את המתנות, להכין ברכות, להכין פעילות, להגיש אוכל, לסדר אחרי ועוד ועוד...
אתם פשוט אלופים ותודה אחרונה וענקית לצוות המקום- אורית ושרי, שעושות יד ביד איתי הכל. בלעדיכן כלום לא היה אותו הדבר".
-
מתנדבי מד"א חולון: " אנו מביאים אליכם את הברכה שכתבה פולינה שולמן, מתנדבת וחברת מזכירות הנוער בשם כל מתנדבי מד"א חולון לניצולי השואה ובני משפחותיהם מ"בית להיות" לרגל חג הפסח
"בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים"
(פסחים י', ה. ומתוך ההגדה של פסח)
את החיוב הזה אפשר, אמנם, לראות כפשוטו, כלומר: שכל דור יזדהה עם סבלות אבותינו בשעבוד מצרים, ועם שמחת היציאה מעבדות לחירות. אך אפשר, וראוי, לפרש את הכתוב גם אחרת: כל דור ודור מצווה להתמודד מחדש עם המשמעות הערכית ועם הבעייתיות האקטואלית של המושגים "עבדות" ו"שעבוד", "חירות" ו"חופש". שהרי אינו דומה מושג החירות של האדם המודרני, החי במדינה דמוקרטית, לזה של הדורות הקודמים.
למעשה כשאנחנו חוגגים את חירותנו מעבדות מצרים בנוסף אנו חוגגים את היותנו עם חופשי.
אנו מתנדבי מדא חולון שמחים לחגוג יחד איתכם, את חג החירות הקרב ובא.
הדימיון בין העבר הרחוק במצרים לבין המלחמה הנוראית באירופה מחזקת בנו את תחושת הגאווה בהיותנו עם חופשי כאן בארץ ישראל.
אנחנו מאחלים לכם חג שמח מלא בריאות, שמחה, אושר ואהבה"