הם עסוקים, הם מצטלמים, מתראיינים ומופיעים על מסכי הטלוויזיה והקולנוע, אבל כאשר תלמידי תיכון קוגל בחולון הזמינו אותם לבוא ולעזור להם בפרויקט הדגל של בחינת הבגרות שלהם, הידוענים הגיעו!
בימים אלה מתקיימים צילומי סרטי הדוקו לבגרות של תלמידי כיתות י"א במגמת התקשורת בתיכון קוגל. לצורך הפקת הסרטים פנו התלמידים לידוענים הגדולים ביותר בארץ, והופתעו מהנכונות להירתם לעזרת דור העתיד של עולם התקשורת הישראלי.
בחודש האחרון נפגשו הילדים עם כוכב הישדרות - שגיא ברייטנר, יו"ר עמותת "נכה, לא חצי בן אדם" המרותק לכיסא גלגלים - אלכס פרידמן, צלם האופנה וסוכן הדוגמניות - עדי ברקן, דב נבון - דמותו של טיטינסקי מהקומדיה "קופה ראשית" המשודרת ב"כאן 11", ועוד.
התלמידים ליאור, עמית, שירן, ליאור וליה פגשו את כוכבת הריאליטי ליהיא גרינר, והיא שיתפה אותם בקשייה ודרכי ההתמודדות של להתמודד עם חרדות בתקופת מלחמת 'חרבות ברזל', כמו גם עם דרכים לפתרון משברים וקשיים המאפיינים את גיל ההתבגרות. "הראיון המצולם היה מרתק, וליהיא מהווה מודל והשראה עבורנו", סיפרו בני הנוער ל"מיינט חולון".
הסרט התיעודי הוא אחד ממרכיבי הפרויקט העוסק בנושא "הפרעות נפשיות בקרב בני נוער", ושם התלמידים לומדים להכין סרטים, בשיתוף עם בית רותר - המרכז הטכנולוגי החדש למגמות טכנולוגיות תקשורת בעיר חולון. תלמידי המגמה מתנסים בצילום ועריכת כתבות דוקו חדשותיות באולפן הטלוויזיה, בכתיבת תסריט, הנחיה והקלטת פודקאסטים באולפן הרדיו, תוכנות ניתוב, פרומפטר ועריכה בלייב.
"מטרת הלמידה היא להעשיר ולהקנות לתלמידי מגמת התקשורת ערכים, ידע ומיומנויות הנדרשים מבוגרי מערכת החינוך במאה ה-21", מספרת רכזת המגמה, רונית צחר מלכה ומסבירה: "הילדים מתנסים בציוד ובתוכנות חדשניות מהמתקדמות בתעשיית התקשורת, במטרה לקדם עשייה משמעותית מבוססת עניין ומוטיבציה".
קראו גם:
פרויקט הדגל של התלמידים השנה היה סיוע בהפצת סרטוני הסברה למען השבת החטופים הביתה. הילדים התחלקו לקבוצות, ויחד יצרו סרטונים מרגשים – רובם בשפה האנגלית, כדי לקרוא לאוכלוסייה הבינלאומית להזדהות עם המצב בארץ: "רק ילדים יכולים לדבר בגובה העיניים של ילדים ולתקשר איתם בשפה איתם", מעידים מורי המגמה, ואכן הסרטים הרבים שיצרו הילדים זכו לעשרות צפיות ביו-טיוב ובטיק טוק מכל רחבי העולם.
צפו באחד הסרטונים שיצרו התלמידים והתלמידות:
בשילוב קטעי ארכיון שפורסמו מאז ה-07 באוקטובר ברשתות החברתיות, ילדי המגמה הרכיבו מספר סרטים מרתקים, מנקודת מבטם – על האזעקות, החטופים, כיצד הם רואים את החמאס ובכלל מסקרן לראות את כל המלחמה דרך עיניהם של ילדים. "גם אם הצלחנו להביא עוד אדם אחד ברחבי העולם שיזדהה ויעזור למען החטופים, זה כבר היה שווה את הזמן הזה", מספרים תלמידי מהמגמה, ואנחנו ממליצים לכם לצפות