מצוקת מתפללים: כמה עשרות מתושבי שכונת פנחס איילון נאלצים להתפלל בחניון של אחד הבניינים, בגלל שבעירייה אסרו עליהם לקיים מניין בחצר בית ספר "אריאל שרון".
1 צפייה בגלריה
ספר התורה בחניון
ספר התורה בחניון
ספר התורה בחניון
(צילום פרטי)
קראו גם:
במשך שנים רבות מתלוננים התושבים הדתיים בשכונה על כך שאין להם בית כנסת ראוי. התושבים מתפללים בבתים, במקלטים מאולתרים ובחדרי לובי זמינים, כשהם מייחלים למבנה קבע משלהם. לאחרונה נבנה בית כנסת חדש מרכזי בשכונה, שישמש גם כמרכז דת, אך הוא אינו מתאים לכלל הציבור ובוודאי שלא לכל תושבי השכונה הגדולה, שעדיין מחפשים מענה.
לפני כשנה וחצי החלו כמה עשרות מתפללים להשתמש בחצר של בית הספר היסודי אריאל שרון בשכונה במטרה לקיים תפילה במקום בו אפשר לשמור על מגבלות הקורונה. הם מגיעים למקום רק לתפילת מנחה וערבית, כשתלמידי בית הספר לא נמצאים, ובשבתות, אז הם גם מוציאים ספר תורה.
לטענתם, הם לא משתמשים בתשתית בית הספר, אפילו לא בשירותים, אלא רק בחצר, ולמרות זאת לאחרונה הם התבקשו לפנות את המקום.
"לא הפרענו לאף אחד, לא נכנסנו לבית הספר, בסך הכל התפללנו בחצר האחורית שמאחורי אולם הספורט", אומר אחד המתפללים.
בהיעדר כל פתרון אחר נאלצו המתפללים להציב את ארון הקודש, בו נמצא ספר התורה, בחניון בניין ברחוב עוזי חיטמן בשכונה.
"אנחנו מוציאים ספר תורה רק בשבת, כי בשחרית לא התפללנו באריאל שרון, כי זו שעה של לימודים. זו הסיבה שיש לנו ספר תורה, אבל כרגע אין שום מקום בטוח להניח אותו. אנחנו בסך הכל 20 מתפללים ביום־יום וכ־80 מתפללים בשבתות. בשלב הזה אנחנו אפילו לא מבקשים מבנה קבע, רק שיאפשרו לנו להשתמש בחצר בית הספר בשעה שממילא אף אחד לא נמצא שם".
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "ככלל, העירייה לא מאפשרת להתפלל בחצרות מוסדות חינוך. באופן חריג ולתקופת חגי תשרי בלבד, אפשרה העירייה להתפלל בחצר בית ספר אריאל שרון ואף דאגה להעביר למתפללים חשמל דרך המרכז הקהילתי לטובת הפעלת מאווררים. לאחר תום תקופת החגים, לא ניתן להתפלל במקום".