עיריית חולון הפסידה בתביעה נגד רמי לוי, לאחר שדרשה מהסניף המקומי שני מיליון שקל ‑ תוספת על תשלומי ארנונה שכבר נגבו.
כבר תקופה ארוכה מתלוננים בעלי עסקים בחולון על שינוי שיטת המדידה של העירייה, שלטענתם גרמה אצל רבים מהם להתייקרות בתעריף הארנונה, אך במקרה של סניף רמי לוי שפועל במתחם "מבנה" ברחוב הפלד בעיר, העירייה לא רק העלתה את התעריף, אלא גם דרשה תשלום רטרואקטיבי בשווי כשני מיליון שקל.
קראו גם:
העירייה ביססה את הטענה על כך שעם פתיחת הסניף בחודש אוגוסט 2017, היא קבעה שומה אך ציינה כי היא כפופה למדידה שתיערך "במרוצת ימים אלו באמצעות חברת מדידות מטעם העירייה", לשון הסיכום.
המדידה אכן בוצעה, אך החשבון הוגש רק בפברואר 2020, אז טענה העירייה כי יש חריגה של שני מיליון שקלים, אותם היא דורשת מהנהלת רמי לוי לשלם רטרואקטיבית. לטענת העירייה, החריגה נובעת מהפרשי שטחים בחנות, בשטח משותף בנוי ובשטח משותף בקרקע.
בהנהלת רמי לוי סירבו לשלם ופנו לבית המשפט המחוזי בתל אביב לעניינים מינהליים באמצעות עו"ד אסף אורן, בבקשה לקבלת צו מנהלי בטענה כי יש שגיאות במדידה, וכי לא ייתכן שעסק ששילם את תשלומי הארנונה שלו בזמן, יידרש לפתע לפרוע חוב בשווי מיליוני שקלים באופן רטרואקטיבי.
השופטת אביגיל כהן: "רשלנות העירייה יצרה הסתמכות סבירה ולגיטימית אצל העותרת לכך שהארנונה שהיא משלמת היא הארנונה שעליה לשלם"
להגנתה טענה עיריית חולון כי מדובר במתחם חדש שאוכלס באופן הדרגתי ועל כן לקח זמן עד שקיבלה שומה מעודכנת. עוד נטען, כי כבר בשנת 2017 הודיעה העירייה לחברת רמי לוי כי ישנם שטחים משותפים עליהם תידרש לשלם, וכי החיוב עבור השטחים חוקי.
בסיום משפט שארך כחצי שנה, פסקה השופטת אביגיל כהן כי היא מקבלת את העתירה ודוחה את דרישת החוב. השופטת חייבה את עיריית חולון בהוצאות המשפט וציינה כי העירייה התרשלה בעבודתה. "רשלנות העירייה יצרה הסתמכות סבירה ולגיטימית אצל העותרת לכך שהארנונה שהיא משלמת היא הארנונה שעליה לשלם, ויש מקום להכיר בכך... קיים אינטרס ציבורי לכך שחיובי ארנונה לא יידרשו רטרואקטיבית", לשון פסק הדין.
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "העירייה לומדת את פסק הדין ושוקלת אם לערער עליו לאור הלכות קודמות".
לעדכונים - חדשות חולון