מסעדת "בר מרוק" ברחוב סוקולוב 54 בכיכר ויצמן בחולון נפתחה רק לפני שנתיים וחצי, שבועות בודדים לפני התפרצות הקורונה וסגירת המסעדות, אך למרות האתגרים היא שרדה ואף פרחה והיום היא נחשבת לאחת המסעדות הטובות בעיר, ומגיעים אליה סועדים מערים סמוכות וגם רחוקות במיוחד.
5 צפייה בגלריה
מנה
מנה
מנה
(באדיבות המסעדה)
המנות? מפנקות ומוגשות בשעות הערב, הכל הישר מהגריל והטאבון עם ניחוח מרוקאי ואווירה משפחתית. "תמיד יש כאן אווירה טובה", מספר השף והבעלים, ניסים זיו. "בצהרים אנחנו מגישים מנות סגנון צפון אפריקאי, תבשילים, מנות פתיחה לשולחן ובשרים על הגריל עם פראנות באפייה מקומית ובערב זה בסגנון חמרה, שזה מנות פינגר פוד, אוכל יותר פשוט והרבה שמח".

"בר מרוק"
(באדיבות המסעדה)

אם חשבתם לנסות לתפוס מקום לקראת יום האהבה, אנחנו מצטערים לבשר לכם שהכל כבר מלא "אנחנו מתכננים ערב רומנטי ומפנק, עם ורדים, הרבה אדום ואוכל טוב. הרבה זוגות הזמינו מקומות, חלקם בקבוצות גדולות והכל בתפוסה מלאה. אבל חשוב שגם מי שלא יוצא ישקיע בעצמו, כל מה שצריך זה ארוחה טובה וזמן איכות, ויש לכם ערב רומנטי".
מתבאסים שלא תפסתם מקום? אל חשש, השף זיו כבר דאג לכם לכמה מתכונים סודיים הישר מהמטבח של "בר מרוק".

5 צפייה בגלריה
מנה
מנה
מנה
(צילום באדיבות המסעדה)

מנה ראשונה: סלט גזר מרענן ברוטב לימון ועמבה לצד בוריק תפוא
לבוריק -
דפי בוריק\דפי סיגר.
תפו"א מעוך לפירה.
לסלט -
2 גזרים רצועות דקיקות של גזר (אפשר גם לגרר בפומפיה).
פלפל ירוק חתוך רצועות.
בצל קצוץ דק.
כף כוסברה קצוצה.
לרוטב –
חצי כפית של עמבה .
שן שום כתושה.
כף דבש.
4 כפות חומץ.
מיץ מלימון אחד.
קורט מלח.
אופן ההכנה -
הסלט -
לרוטב לערבב את הכל בקערה. לאחר מכן להכניס את הגזר הפלפלים והבצל לרוטב וממש לסחוט את הגזר בתוך הנוזל.
מילוי הבוריק -
לעשות כדור מהפירה שהתקרר לתוך הדף הבריק לעטוף את קצוות הבריק סביב הפירה, ניתן לשמן את קצוות הבריק מסביב לתפו"א שיתפס ולא ישתחרר בטיגון. במחבת בשמן עמוק לטגן את הבוריק עד להזבה ולהניח מעל הסלט.

5 צפייה בגלריה
מנה
מנה
עיקרית
(באדיבות המסעדה)

מנה עיקרית: פילה דג על קרפאצ'ו עגבניות שרופות וסלט טאבולה
מצרכים:
2 פילה דג נקי ללא עצמות – דניס\לברק.
4 עגבניות.
שמן זית.
בורגול מושרה.
2 כפות קצוצה פטרוזליה.
2 כפות כוסברה קצוצה.
2 כפות בצל ירוק קצוץ.
6 עלה נענע קצוצים.
מיץ משני לימונים.
אופן ההכנה –
להשרות חצי כוס בורגול בכוס מים כחצי שעה במים פושרים. אחרי השריה של הבורגול לתבל עם העשבי תיבול הקצוצים מהמיץ לימון מלח ושמן זית לפי תיבול. לשרוף על הגז מעט את העגבניות ולהכניס לתנור עם שמן זית עד לרכות. את הדגים לצלות במחבת או בתנור עם שמן זית מלח פלפל.
להגשה –
לשטח את העגבניות השרופות על הצלחת להניח את הדג על העגבניות ולהגיש לצד הדג את הסלט בורגול. אפשרי להגיש עם טחינה.

5 צפייה בגלריה
מנה
מנה
קינוח
(באדיבות המסעדה)

קינוח: סלט פירות העונה עם מרק ליצ'י קר ומרענן - לצד ספינג'
לספינג' – ל-5 יח'.
קמח – כוס קמח לבן.
שמרים כפית שמרים יבשים.
חצי כוס מים.
כפית ערק.
2 כפות סוכר.
לכסות עם נילון נצמד את הקערה ולחכות לתפיחה של חצי שעה לפחות. לחממם שמן, לקחת כדור מהבצק עם ידיים רטובות וליצר חור בכדור ולהניח בשמן העמוק.
למרק ליצ'י –
קופסא ליצ'י שימורים, טחונים בבלנדר עם הנוזל.
לסלט פירות -
יחידה של מנגו חתוך קוביות.
יחידה של סברס חתוך קוביות.
10 ענבים שחורים חצויים.
2 תאנים חתוכים לרבע.
לטחון את הליצי עם מעט מים ולקרר להניח את המרק הקר על התחתית של הקערה מעליו להניח את הפירות החתוכים. ולהגיש את הספינג בצד.