המכון הטכנולוגי חולון HIT פותח היום את תערוכת הבוגרים של הפקולטה לעיצוב לשנת 2022.
בתערוכה יציגו כ-160 בוגרות ובוגרים תואר ראשון במחלקה לעיצוב תקשורת חזותית, במחלקה לעיצוב תעשייתי ובמחלקה לעיצוב פנים. תערוכת הבוגרים של הפקולטה לעיצוב היא תמיד חגיגת עיצוב מרתקת המסכמת ארבע שנות לימוד אינטנסיביות מאתגרות, של רכישת כלים וגיבוש נקודות מבט.
קראו גם:
"אומרים שיש שלושה כללים לעיצוב טוב, אבל אף אחד לא יודע אותם", אומר פרופ' דודי ראב"ד, דיקאן הפקולטה לעיצוב במכון, "אנחנו מאפשרים לכל סטודנט למצוא את שלושת הכללים שלו, תוך התחשבות בעובדה שעיצוב נעשה על ידי בני אדם, לרווחת בני אדם".
התערוכה של המחלקה לתקשורת חזותית תתקיים ב-4-10 ביולי, ויציגו בה 61 סטודנטים.
"התערוכה השנה מציגה מגוון רחב של תכנים ופלטפורמות בהם בחרו הסטודנטים להתנסות ולעסוק", אומר צחי דינר, ראש המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית. "מצד אחד, הסטודנטים עסקו בקלאסיקה וביסודות של עולם העיצוב - מעיצוב ספרים, מיתוג אריזה, אנימציה ועד איור קלאסי ומהצד השני, שילבו מערכות חדשניות, טכנולוגיות ומשחקים ועד מציאות וירטואלית, אינטליגנציית מכונה.
"לא מעט מהם מטפלים במעבר בין העולם הפיזי לווירטואלי והעיסוק בפיתוח זהות דיגיטלי וההשפעות של השינויים הטכנולוגים על התנהלות היומיומית האנושית. מרשים לראות השנה את השימוש של הסטודנטים בפיתוח חוויה הוליסטית, המשתמשת במרחב לתצוגה, לתכנון והקמת מיצגים, חוויות המבקשות לצאת מהמסך השטוח".
התערוכה של המחלקה לעיצוב תעשייתי תתקיים ב-14-22 ביולי, ויציגו בה 45 סטודנטים.
"תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תעשייתי מקבלת השנה צביון ייחודי" אומר עופר זיק, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי, "תוצרי הסטודנטים השנה משקפים במידה רבה שינוי בתחומי העניין והמיקוד שלהם, לצד מוצרים שהיינו מורגלים לראותם בפרויקט הגמר, צמחו מוצרים בעלי אימפקט משמעותי ואמפתיה לחברה, לסביבה ולאינדיבידואל. הדבר משקף את העובדה כי מחזור הסטודנטיות והסטודנטים שמסיים את התואר השנה, חווה לימודים שונים מאוד מקודמיהם.
מגפת הקורונה אילצה אותנו כמחלקה לפתח שיטות לימוד חלופיות, שכן, לימודי עיצוב מוצר מרחוק, הם כמעט אוקסימורון".
התערוכה של המחלקה לעיצוב פנים תתקיים ב-14-22 ביולי, ויציגו בה 60 סטודנטים.
"אנחנו שמים כמטרה לכוון את בוגרי המחלקה למציאות מתפתחת ומשתנה תדיר בסביבה הבנויה, הכפרית והעירונית", אומר אודי קרמסקי, ראש המחלקה לעיצוב פנים, "כאשר התכתיב הסביבתי אקולוגי מורה על מציאת שימושים חדשים למבנים קיימים, כאשר צפיפות ואופן מחייה באזורים שלמים בסביבות המגורים שלנו משתנה במהירות גוברת, כאשר דפוסי מחייה, תרבות ומסחר מקבלים פנים חדשות, אנחנו שם בקנה המידה הגדול של חשיבה פרוגרמאתית, ובקנה מידה מקומי וקטן יותר של הטיפול בחלל, בסביבת המשתמש, בחומרים ובטכנולוגיות".