כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים

המתכון של ענת לשם
3 צפייה בגלריה
כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים
כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים
כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים
(צילום: ענת לשם)
(מתכון לשש כוסות של ויסקי)
מה צריך?
1 ספל קשיו מושרה במים לכמה שעות (אצלי זה היה לילה במקרר)
1 ספל תותי עץ או פרי אחר לבחירתכם
1 ספל שקדים
קראו גם:
5 תמרים מג'הול מגולענים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
כף מיץ לימון
3 צפייה בגלריה
כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים
כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים
כוסיות קרם תותי עץ ופירורי שקדים
(צילום: ענת לשם)
מה עושים?
שמים במעבד מזון את התמרים והשקדים וטוחנים לפירורים
שמים בבלנדר יחד את שאר הרכיבים וטוחנים למחית אחידה. אם קשה לבלנדר ניתן להוסיף קצת חלב צמחי
שמים בכוסיות חצי מתערובת הפירורים
מעליה את הקרם
ומעל את מחצית הפירורים השנייה.
ניתן לקשט למעלה עם פירות או עלי נענע.
שמים בקירור לכשעה. אפשר גם להקפיא ואז צריך להוציא קצת זמן לפני ההגשה.
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים, חפשו אותי בפייסבוק
3 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד בגביעי גלידה עם פצפוצים
עוגת שוקולד בגביעי גלידה עם פצפוצים
עוגת שוקולד בגביעי גלידה עם פצפוצים
(צילום: מתוק של מקום )

עוגת שוקולד בגביעי גלידה עם פצפוצים

המתכון של שרית וזאנה
מה צריך?
3 ביצים L
1/2 כוס שמן
1 וחצי כוסות מים
1 שקית סוכר וניל
1 וחצי כוסות סוכר
2 כפיות קקאו
1 וחצי כוסות קמח תופח
ציפוי וקישוט:
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר (מגוון טבלאות מילקה בטעמים שונים)
סוכריות צבעוניות
ההכנה:
קערת היבשים – לשים בקערה את כל החומרים היבשים ולערבב היטב
קערת הרטובים – לשים בקערה את כל החומרים הרטובים ולערבב היטב
בקערת היבשים לעשות שקע ולשפוך את החומרים הרטובים ולערבב היטב לאיחוד
למזוג לגביעי הגלידה 3/4 גובה מהבלילה
לאפות בתנור שחומם מראש ב- 175 מעלות למשך 30 דקות.
ציפוי וקישוט:
להביא לכמעט רתיחה של השמנת המתוקה / פרווה ולשפוך אותה לקערה עם השוקולד, לאחר מספר שניות לערבב לאיחוד והמסה מלאה.
להכין בצלוחית סוכריות צבעוניות.
כשגביעי הגלידה עם השוקולד מוכנים טובלים אותם הפוך לתוך בלילת השוקולד ומעמידים לצינון.
לאחר צינון כמעט מלא מפזרים סוכריות צבעוניות מעל.
המתכון בשיתוף חנות הממתקים מתוק של מקום