מרק עגבניות, כוסברה, נענע יבשה וכדורי בשר. כן, אני יודע, דווקא בחום הזה. אצלי זה דווקא לא מעורר סימני שאלה. אני בעניין מרקים בכל ימות השנה, עם התאמות כמובן.
המרק הזה אמנם חם, אבל התיבול שלו עושה את ההבדל - הלימון, הנענע היבשה והכוסברה מביאים איתם את הרעננות הדרושה, וכדורי הבשר את הנחמה, במיוחד לילדים. מניסיון, הקציצות נימוחות וטעימות, וכל החבילה איכשהו מתקבלת יפה גם אצל הקטנטנים.
1 צפייה בגלריה
התיבול עושה את ההבדל | צילום פרטי
התיבול עושה את ההבדל | צילום פרטי
התיבול עושה את ההבדל | צילום פרטי
מרק עגבניות, כוסברה, נענע יבשה וכדורי בשר
החומרים לקציצות:
350 גרם בשר טחון
בצל יבש, מגורר וסחוט
כף שטוחה של אורז
1 חלבון
כף כוסברה קצוצה דק
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פלפל אנגלי
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה, מניחים בצד לכ־10 דקות. בידיים משומנות מכינים כדורים קטנים ועגולים, מסדרים על מגש ומניחים בצד.
החומרים למרק:
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (עדיף תוצרת איטליה)
כף רסק עגבניות
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
חצי חבילת כוסברה קצוצה (להוסיף בזמן ההגשה)
מיץ מחצי לימון
2 כפיות נענע יבשה
ליטר וחצי מים רותחים
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד עוד כשתי דקות. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מלח ונענע יבשה, שום כתוש ומיץ לימון.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את כדורי הבשר, מביאים לרתיחה עדינה ומיד מנמיכים את האש לעוד כחצי שעה.
מפזרים את הכוסברה הקצוצה ממש לפני ההגשה. אפשר לפזר על כל הסיר או לכל מנה. מתאים לצד אורז לבן או מעליו.