אני אוהבת לבשל. לא סתם זה העיסוק שלי. אבל בבוקר? בבוקר אני אוהבת לזוז לאאאאאאטטט. לשתות כוס מים, לבהות, להתקלח.
בשנים האחרונות אני גם לא רעבה על הבוקר, ומנסה להקשיב ולאכול רק כשהבטן מראה סימנים לצורך ולא לפני. אבל מה לעשות שיש עוד אנשים בבית, שמתעוררים עם המון אנרגיה והמון תיאבון?
להכין מראש!
1 צפייה בגלריה
צילום: תום בעבור
צילום: תום בעבור
צילום: תום בעבור
ארוחת הבוקר האהובה עלי היא גרנולה בהכנה ביתית. אנחנו אוכלים אותה עם חלב שקדים או יוגורט כבשים ומצרפים אליה (לפני, אחרי או תוך כדי) פירות עסיסיים.
זה נשלף בקלות, זה לא דורש מחשבה או מיקוד וזה מאוד מאוד טעים. משמש יופי גם על תקן נשנוש במהלך היום. איך מכינים? ממש בפשטות.
גרנולה ביתית
חצי קילו שיבולת שועל 2 כוסות מיקס של פקאן, קשיו, שקדים פרוסים, אגוזי מלך, שבבי קוקוס כוס צימוקים כהים 5 כפות שמן קוקוס חצי כוס סילאן ללא תוספת סוכר (לא חובה) 4 כפיות וניל איכותי 4 כפיות קינמון טחון
אופן ההכנה: מחממים תנור לחום נמוך (120 מעלות).
טוחנים במעבד מזון את האגוזים לפירורים בינוניים, ובקערה מערבבים טוב את כל המצרכים מלבד הצימוקים, הסילאן והשמן.
מערבבים סילאן עם חצי כוס מים רותחים ושמן קוקוס עד לאיחוד, מוסיפים לתערובת ומערבבים שוב טוב.
משטחים על גבי נייר אפיה בתוך תבנית תנור רחבה בשכבה דקה, יידרשו לעניין לפחות 2 תבניות.
אופים כשעתיים כאשר מדי חצי שעה יש להקפיד לערבב את התערובת בתנור. כאשר הגרנולה נהייתה קלויה ופריכה מעבירים חזרה לקערת הערבוב ומוסיפים את הצימוקים.
מערבבים היטב ומשטחים חזרה בתבנית. נותנים לתערובת להצטנן ואז מפוררים אותה עם מזלג. מאחסנים בקופסא אטומה, רצוי במקרר.
תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה, בישול צמחוני וטבעוני טעים, סדנאות בישול בריא, 052-5012132