את אוקטוברפסט נוהגים לכנות במינכן "חגיגת הבירה הגדולה של גרמניה", אבל היא כבר מזמן הפכה לחגיגת בירה עולמית.
למרות שהפסטיבל מכונה אוקטובר-פסט, ברזי הבירה מתחילים לעבוד כבר באמצע ספטמבר, והמסיבות נמשכות אל תוך חודש אוקטובר.
המונים נוהרים באוקטובר פסט למינכן, וההילולה שם כוללת שתיית בירה גרמנית, אכילת מטעמים מהמטבח הגרמני, שירה וריקודים. המבקרים בפסטיבל לבושים בתלבושות מסורתיות וגומעים ליטרים על גבי ליטרים כאילו אין מחר.
גם בארץ מנסים להפגין כישורי שתיה ואכילה והופכים את האוקטוברפסט לסיבה למסיבה.
באוסקר ווילד בחולון האירוע מצוין מדי שנה, כמיטב המסורת, בווליום גבוה.
מנות שאינן מופיעות בדרך כלל בתפריט יעלו ויבואו, כולל מנת הקדירה הידועה, העשויה מבשר מעושן בבירה מנתחים מובחרים.
המלצרים יהיו מחופשים, ותפריט ייחודי יוקדש לימי הפסטיבל:
ליטר ויינשטפן רגיל או פסטביר ב-55 שקלים. מנת נקניקיות פרנקפורט + 1/2 ליטר בירה לבחירה וצ'ייסר ב99-- שקלים. כריך רובן + 1 ליטר בירה לבחירה + צ'ייסר ב-109 שקלים. שליש בירה לבחירה + מנת פרצל ומטבלים ב49- שקלים.
נקניקיות פרנק גרמניות יזרמו כמו יין, לחוגגים בחלל הפנימי הכניסה מותנית בהצגת תו ירוק בלבד.
הבר של אוסקר ווילד התחדש השנה ושודרג במערכת מזיגה בטכנולוגיה חדישה, המעניקה ללקוחות חווית בירה מדויקת המשלבת טעם, טריות וטמפרטורה מושלמת לכ-20 סוגי בירות מהחבית.
במקום מציעים גם מגוון סוגי אלכוהול כולל קוקטיילים נועזים וויסקי.
בנוסף, התפריט התחדש במגוון מנות מחודשות לצד המנות המוכרות, כמו נקניקיות איריות אמיתיות, פיש אנד צ'יפס מבצק של בירה וקינוח של קארק פאי.
חמישי עד שבת, 21 עד ה-23 באוקטובר.