דירת חמשת החדרים ממוקמת בבניין חדש שנבנה בקצה השני של שכונת ח-300 בחולון. שטחה כ-110 מ"ר ואחד הדברים שהיו חשובים לזוג ביותר היה להותיר את מספר החדרים בעינו ובד בבד להפוך את החלל הציבורי לרחב ידיים ומזמין ואת חדר השינה של בני הזוג למאסטר.

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)


מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

לטובת העניין המליץ המעצב אורון מילשטיין על מספר פתרונות. הראשון שבהם היה להפוך את החלל הציבורי לאינטראקטיבי ולא שיגרתי. קיר הטלוויזיה המסורתי הוחלף במסך טלוויזיה הנובע מהאי המטבח ע"י מנגנון חשמלי ונגלה על פי דרישה. כך התפנה שטח רב, ניתן היה למקם את הרהיטים בסלון הפונה למטבח בצורה חופשית ואפקטיבית, ולייצר אינטראקציה מלאה בין השוהים בפונקציות השונות בחלל.

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

בתוך כך התאפשר תכנון של מטבח מרווח ונוח לשימוש בצורת ר' ואי גדול במרכז. חזיתותיו צבועות בתנור בגוון אפור, בימנית ממוקמים 3 מקררים אינטגרליים. בחזית בה ממוקם הכיור, תכנן המעצב חיפוי אחורי עשוי מפרופילים של נירוסטה שיוצרים רפלקציה ומגדילים אף יותר את החלל. האי מחופה קוריאן. על מנת שלא יראה כמו גוש דומיננטי אחיד יצרתי באיזור הישיבה שבירה גיאומטרית אותה חיפיתי בנירוסטה מה שגורם לחלק זה להראות פתוח ואוורירי. מעל האי בר משקאות בו מוצגים בקבוקי משקאות איכותיים אותם אוסף בעל הדירה במסעותיו בעולם. בדומה לחלק מחזית האי ולחיפוי הקיר גם הוא עשוי מנירוסטה ומחבר בין הקצוות.

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

עבור הקיר האחורי בסלון תכנון המעצב ספריית כוורת עם חלוקה רנדומלית עשויה עץ וצבועה בתנור שמהווה קיר כוח ובה משולבים חפצי נוי שאספו בני הזוג במסעותיהם בעולם. ספת הקפיטונאז' המפנקת מרופדת בד ארוג בעל טקסטורה עשירה ותלת ממדית. כיסאות העץ והראטן המוצבים מולם מייצרים אווירה קלילה ופחות רשמית. שולחנות הסלון יוצרו במיוחד בשלושה גדלים וחיפויים מסוגים שונים. כל אלה משתלבים עם רצפת אבן הבזלת השחורה שמחפה את החלל הציבורי כולו.
הקיר בפינת האוכל חופה בפרקט עץ טבעי ועל גבו נתלה שעון קיר מונומנטלי השולחן במרכזה עוצב בהזמנה מיוחדת ומחופה פורניר במבוק לצידו שולבו כיסאות אוכל של פיליפ סטארק ומעליו גוף תאורה פרי יצירתו של האמן איתי בר- און.

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

חדרי השינה בדירה כמעט ולא שונו פרט לסוויטת השינה של בני הזוג שם יצר חדר רחצה שמהווה חלק מהחדר ועם זאת נותר אינטימי- במרכז מבואה הפונה לכיוון החדר ובה ארון הכיור, מצידה האחד מקלחון מפנק ומצידה השני השירותים. רצפת הסוויטה חופתה עבודת פסיפס של אריחי גרניט דמוית סרגלי עץ בגוונים שונים. זאת מכניסה חום לחלל שעוצב בקו מינימליסטי עם קריצה לעיצוב היפני. המיטה, שיוצרה בהזמנה מיוחדת, נמוכה ולה גב מרופד עור. לצידה כיסא עשוי חומר אקרילי ומשעת מחבל במבוק קלוע.
מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)

מעצב: אורון מילשטייןמעצב: אורון מילשטיין
מעצב: אורון מילשטיין
(צילום: אלעד גונן)
חדר הרחצה של הילדים משלב בתוכו גם את חדר הכביסה. רצפת הגרניט הכהה כוללת מספר גוונים של שחור ונפרסה בדוגמת שברון. ארון האמבט וחזיתו בגוון ורוד סגלגל שוברים את המסה המונוכרומטית. על מנת לשוות לחלל מראה גדול יצר המעצב מראה מקצה אחד של החדר עד לקצהו השני.