אני אוהבת קישואים. הם צבעוניים, יפים, גמישים באפשרויות שניתן להשיג איתם - במרקם וגם בצורה - והם ניטראליים יחסית בטעמם, לכן יכולים להשתדך לשלל ירקות, תבלינים וטעמים.
3 צפייה בגלריה
לזניה קישואים
לזניה קישואים
לזניה קישואים
(צילום: ענת לשם)
לפני שנים, כשטיילנו באוסטרליה, עבדנו בחוות קישואים שבה קיבלנו קישואים כאוות נפשנו. בסיום עבודתנו שם יכולנו כבר לכתוב ספר שלם של מתכוני קישואים. הייתה ארוחה אחת שהצלחנו לספור בה שש מנות שונות שכולן מבוססות על קישואים.
אחת התגליות שלי מהשנים האחרונות היא שניתן להכין מקישואים אטריות מצוינות בקלות רבה בעזרת מחדד ירקות, קולפן או ספירולייזר ייעודי.
זה פשוט וטעים ומזין.
קראו גם:
ואז חשבתי -
אם זה עובד בתור אטריות-פסטה-ספגטי, אז למה לא כעלים ללזניה?
חיברתי את "עלי הלזניה הקישואיים" עם רטבים ביתיים משלל ירקות העונה ובשמל קשיו, והרי לכם לזניה מופלאה באמת שעברה אפילו את מבחן החיך של בעלי היקר.
3 צפייה בגלריה
צמח הקישוא
צמח הקישוא
צמח הקישוא
(צילום: ענת לשם)

לזניה מפסטה קישואים, בשמל קשיו וכל טוב

לתבנית עמוקה 2525X
זמן ההרכבה: כרבע שעה
זמן האפייה: כחצי שעה
מה צריך?
רוטב פסטו (עדיף ביתי)
רוטב עגבניות (כנ"ל)
כשלושה קישואים קלופים ופרוסים לצורה של עלי לזניה
1/2 חבילת פטריות חתוכות לפרוסות
לבשמל:
כוס קשיו מושרה כשעתיים (כ-150 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי (אני השתמשתי באורז שקדים)
2 כפות קמח חומוס
כפית מלח גס
קורט מוסקט
מעט פרמז'ן מגורד או כל תחליף טבעוני
מה עושים?
טוחנים יחד את כל מרכיבי הבשמל
3 צפייה בגלריה
פרח הקישוא
פרח הקישוא
פרח הקישוא
(צילום: ענת לשם)
ומרכיבים:
מניחים בתבנית שכבה של פרוסות קישוא
עליה מורחים שכבת פסטו דקה
עליה מסדרים שכבת פטריות
עליהן מוזגים מהבשמל
עוד שכבת פרוסות קישוא
שכבת רוטב עגבניות
שכבת פטריות
שכבת בשמל
עוד שכבת פרוסות קישוא
שכבת בשמל
שכבת פרמזן/ תחליף
אופים כחצי שעה או עד שמזהיב מלמעלה.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק