לא להאמין אבל חנוכה בעוד שבועיים כבר כאן, וצריך להתכונן. חברת מבושלת מנדבת לכם שני מתכונים ללביבות חמות ומתוקות.
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
1 בצל גדול מגורר בפומפייה
5 תפוחי אדמה גדולים מגורר בפומפייה
1 קישוא מגורר בפומפייה
3/4 כוס שמן זית
1+1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 ביצים גדולות
מלח, פלפל- לפי הטעם
1 צפייה בגלריה
לביבות תפוחי אדמה. צילום: pixabay
לביבות תפוחי אדמה. צילום: pixabay
לביבות תפוחי אדמה. צילום: pixabay
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות. לסדר בתבנית נייר אפייה ולהבריש את הנייר בשמן הזית.
לערבב את כל המרכיבים לבלילה. חשוב שהבלילה תהיה לא מימית, במידה שכך להוציא את הנוזלים.
בעזרת כף לצקת לביבות בתבנית. לאפות בתנור כ-25 דקות עד לקבלת לביבות זהובות.
לביבות גבינה מתוקות שילדים אוהבים
3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
3 כפות גדושות קמח תופח
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן צמחי חמניות או קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב את כל הרכיבים בקערה עד לקבלת בלילה אחידה. אם הבלילה סמיכה מדי הוסיפו 2 כפות חלב.
לחמם ת השמן במחבת על אש בינונית. לצקת בעזרת כף מהבלילה לתוך השמן החם. כאשר הלביבה מקבלת צבע זהוב, הפכו אותה. הלביבות מוכנות כששני הצדדים זהובים.
להגיש לצד פירות טריים, סירופ מייפל או דבש, או לפזר אבקת סוכר.