כולם עדיין שקועים בחופש הגדול ובקיץ הלוהט, אבל בעוד חודש כבר ראש השנה! מבחינתנו זה בדיוק הזמן להתחיל להתאמן על אפיית עוגות הדבש.
אז הנה מתכון מרשת בתי הקפה ביגה. ואם ממש לא מתחשק לכם לאפות, תמיד תוכלו לקנות עוגה.
צילום: יחצ ביגהצילום: יחצ ביגה
צילום: יחצ ביגה
(צילום: יחצ ביגה)
עוגת דבש תפוחים והדרים
המצרכים:
280 גרם קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
קורט מלח
קורט ציפורן
3 ביצים
200 גרם שמן קנולה
240 גרם דבש
160גרם סוכר חום
130 מ"ל תה
2 תפוחים חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות
גרידה מתפוז אחד
אופן ההכנה:
לערבב בקערת מיקסר עם מטרפה את השמן, הדבש והסוכר. להוסיף את הביצים ואת גרידת התפוז ולערבב.
להוסיף לקערה את הקמח, אבקת האפייה, קינמון, סודה לשתייה, מלח וציפורן ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
לאחר מכן להוסיף את התה והתפוחים ולערבב היטב עד לקבלת מסה חלקה.
לחלק את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות למשך 45 עד 55 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.