חם כל כך ולח ואנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים אוכל ושתייה שירעננו אותנו קצת. אז הנה מתכון מרענן באדיבות מסעדת ג'קו בנתניה והשף סתיו יהודה.
1 צפייה בגלריה
צילום: pexels
צילום: pexels
צילום: pexels
קישואים ברוטב יוגורט
יוגורט הוא אחד המוצרים המאפיינים את הבלקן, והוא מצא מקום של כבוד בקרב המתאבנים שלנו. במתכון שלפניכם משתמשים ביוגורט צאן עז טעמים ובעשבים טריים, כדי לתבל קישואים מטוגנים קלות.
חומרים:
8 קישואים קטנים (או 4 בינוניים)
שמן לטיגון
לרוטב:
1 כוס יוגורט צאן (אפשר להחליף ביוגורט רגיל)
1 כף מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
1 כף נענע קצוצה דק
1 כפית שמיר קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/4 כפית פלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
מסירים את קצות הקישואים, וחותכים אותם לאורכם – לחצאים, רבעים, שישיות או שמיניות, בהתאם לקוטר הקישוא. אם הקישואים ארוכים מדי, חותכים אותם לשניים.
ממלאים סיר בינוני בשמן עד לשליש הגובה, מחממים לכ-190 מעלות. (כשהשמן מעלה אדים אך לא מעשן) ומטגנים את הקישואים זמן קצר עד להזהבה קלה.
מערבבים בעדינות את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
מגישים את הקישואים המטוגנים עם כמות נדיבה של רוטב יוגורט.