שפע הירקות והפירות הכתומים שמגיע אלינו בקיץ הוא לא מקרי, וגם כאן הטבע מדהים בהוליסטיות שלו: החומרים שנותנים את הצבע הכתום לירקות ולפירות הקיץ גם עוזרים לנו להתגונן מפני קרינת השמש החזקה באופן טבעי (הם לא מחליפים מסנני קרינה, אבל כן מסייעים).
1 צפייה בגלריה
דלורית ודלעת ערמונים
דלורית ודלעת ערמונים
דלורית ודלעת ערמונים
(צילום: ענת לשם)
בין שפע ירקות ופירות הקיץ הכתומים תוכלו למצוא גם את הדלורית. היא קטנה יותר וגם מתוקה ועדינה יותר בטעמה מדלעת רגילה.
המרקם שלה יותר מוצק ממרבית אחיותיה למשפחה, מה שמאפשר להיות יצירתיים איתה. לכן רציתי לנסות להכין ממנה נודלס, מה שהתברר כרעיון מוצלח.

נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס

מה צריך?
3 דלוריות גדולות עם צוואר עבה
3 דלעת ערמונים – לחצות ולהוציא את הגרעינים
1 בצל ענק חתוך לקוביות
כוס חלב קוקוס
כוס גרגירי חומוס מבושלים
חבילת כוסברה קצוצה
מלח
קארי
שמן זית
מה עושים?
מפרידים את צווארי הדלורית, קולפים אותם ומכינים מהם נודלס בספירולייזר או עם קולפן
אופים את בטני הדלורית המגורענים ודלעת הערמונים עד לריכוך ומוציאים את התוכן לקערה
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב
מוסיפים את הדלעת והדלורית שנאפו ומערבבים
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים
מתבלים במלח וקארי ושוב מערבבים
מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר לרוטב חלק
מסדרים בקערית נודלס ומעליו שופכים את הרוטב
מפזרים מעל כוסברה קצוצה ואת גרגרי החומוס.
בתיאבון!
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק