הלביבה החמה והמתוקה – מתפוחי אדמה בדרך כלל - מזוהה במיוחד עם חג החנוכה, וגם נוטה לנטוף שמן ולהתפוצץ מקלוריות.
2 צפייה בגלריה
לביבות עם טוויסט
לביבות עם טוויסט
לביבות עם טוויסט
(צילום: ענת לשם)
אז נכון שחג הלביבות והסופגניות הוא לא הזמן האידיאלי להתחיל בדיאטה, אבל עדיין אפשר להלך בין הטיפות.
ברוח החג – לא נוותר על הלביבות, אבל נכין אותן עם כמה טוויסטים, קצת יותר בריאים.
אז נתחיל מבחירת השמן – רק שמן זית איכותי בשבילי.
קראו גם:
נמשיך בבחירת הירקות:
על מנת להוסיף שפע נוטריינטים – הפעם בחרתי בבטטה וגזר עשירים בבטא קרוטן, שגם בריא לנו וגם מסייע במניעת חמצון השמן, ובצל ושומר - שיצליחו להעשיר את המגוון ואת הטעם.
נמשיך עם כורכום לתיבול, שמוסיף גם הוא נוגדי חמצון.
וגם נדאג לגובה מתאים של האש ולטיגון לא ארוך מדי.
2 צפייה בגלריה
במקום תפוחי אדמה: שומר, בטטה וגזר
במקום תפוחי אדמה: שומר, בטטה וגזר
במקום תפוחי אדמה: שומר, בטטה וגזר
(צילום: ענת לשם)

לביבות עם טוויסט

אז מה צריך?
1 בטטה בינונית
2 שומר בינוני
3 גזרים בינוניים
1 בצל גדול
1.5 כפית מלח
1 כפית גדושה כורכום
3 ביצים
שמן זית איכותי
ומה עושים?
מגרדים את הירקות במעבד מזון או בפומפייה
סוחטים היטב מנוזלים
מערבבים עם התבלינים והביצים
מטגנים.
אוכלים במידה לצד סלט ירקות עשיר בשביל האיזון.
חג שמח, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק